Učenik barske Gimnazije izboden u dvorištu škole: Maloljetnik uhapšen, sumnjiči se za pokušaj ubistva

Povrijeđeni maloljetnik je sa medicinskom pratnjom, u vozilu hitne pomoći, krenuo na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici

74214 pregleda61 komentar(a)
Gimnazija "Niko Rolović", Foto: Marija Pešić

Barska policija uhapsila je maloljetnika zbog tuče u kojoj je povrijeđen 17-godišnji učenik Gimnazije "Niko Rolović".

Sedamnaestogodišnji A.K. sumnjiči se za pokušaj ubistva a radi se na identifikaciji i procesuiranju još jedne osobe koja je učestvovala u tuči, saznaje nezvanično Televizija Vijesti.

Maloljetni učenik (17) barske Gimnazije "Niko Rolović" izboden je jutros nožem u dvorištu te ustanove.

Direktorica škole Marija Đonović rekla je "Vijestima" da je do incidenta došlo u 11.08 sati, u školskom dvorištu, tokom malog odmora.

"Dva lica koja nisu učenici naše škole su napala učenika i nanijela mu povrede. Brzom intervencijom profesora, sukob je zaustavljen, obaviještena je Hitna pomoć i policija. Sve dalje informacije dobićemo od Odjeljenja bezbjednosti Bar", rekla je ona.

Povrijeđeni maloljetnik je sa medicinskom pratnjom, u vozilu hitne pomoći, krenuo na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

To je "Vijestima" potvrdio direktor barske bolnice, Igor Karišik, i kazao da je on sada stabilno ali da su procijenili da je za njega najbolje da liječenje nastavi u KCCG.

Učenik je nakon incidenta prevezen kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu Bar.

Karišik je ranije kazao "Vijestima" da je povrijeđeni mladić operisan odmah pri dolasku u bolnicu ali da još uvijek nije van životne opasnosti.

Kako je on ranije ispričao, povrijeđeni je stigao u bolnicu sa "ozbiljnim ranama koje su ugrožavajuće po život".

"On se sada nalazi na intenzivnoj njezi ali mu je i dalje ugrožen život. Vidjećemo kako će biti, operaciju smo završili ali situacija je još uvijek ozbiljna", kazao je ranije Karišik i dodao da u ovom trenutku na mogu dati više informacija jer postupaju u najboljem interesu povrijeđenog maljoletnika.

Portal Bar Info je ranije prenio da je učenik operisan i da se nalazi na intenzivnoj njezi.

“Povrijeđeni D.M. je u stanju životne ugroženosti dovežen u Opštu bolnicu. Dječak je imao povrede grudnog koša, dijafragme i slezine. Nož je probio zid grudnog koša i ušao u trbuh. Operativno je zbrinut i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege”, kazao je ranije za taj medij Karišik.

"Vijestima" je ranije iz Uprave policije rečeno da je najmanje jedan maloljetnik ranjen u tuči u barskoj Gimnaziji. Tada su rekli da je učenik u obračunu zadobio ubodnu ranu, a u toku su aktivnosti na rasvjetljavanju tog događaja.

Nastava u Gimnaziji "Niko Rolović" je nastavljena.

Osnovno državno tužilaštvo u Baru je formiralo predmet.

Preko društvenih mreža upućen je apel za davanje 0- krvi za povrijeđenog maloljetnika. Krv se može dati u bolnici u Baru.