Donirali opremu sportistima Specijalne olimpijade

Licencirani trener Specijalne olimpijade Mirsad Lukač je kazao da sportisti Specijalne olimpijade i njihovi partneri već nekoliko godina postižu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima

1796 pregleda0 komentar(a)
Foto: NVO Novi poredak

Predstavnici NVO Novi poredak podijelili su sportistima i partnerima Specijalne olimpijade sportsku opremu kao vid podrške njihovim sportskim dostignućima i ostvarenim uspjesima.

Članovi "Unified club" Specijalne olimpijade iz Srednje stručne škole Bijelo Polje dobili su trenerke, patike, majice, sportske rančeve kao i rekete za stoni tenis od predstavnika NVO Novi poredak, a kako je saopšteno iz te NVO.

Licencirani trener Specijalne olimpijade Mirsad Lukač je kazao da sportisti Specijalne olimpijade i njihovi partneri već nekoliko godina postižu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima u atletici, stonom tenisu, alpskom skijanju i drugo.

U nastavku projekta će se organizovati i dodatna edukacija sa sportistima i partnerima Specijalne olimpijade sa ciljem njihove pripreme za postizanje novih uspjeha u svim kategorijama sportskih takmičenja. Kako je kazao koordinator projekta profesor Radivoje Bogavac u nastavku projekta ta NVO će podijeliti 8 lap topova i organizovati časove iz informatike, a cilj projekta je, između ostalog, i sportsko-tehnička područka talentovanim učenicima koji postižu sportske rezultate.

Projekat "Edukacijom do ravnopravnosti lica sa invaliditetom" realizuje se u partnerstvu sa NVO Korak promjene i traje sedam mjeseci a podržan je od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava Crne Gore.