CGO: Oštro osuđujemo prijetnje smrću upućene Bratić, nadležni da hitno procesuiraju slučaj

"CGO vjeruje da se nerazumijevanja ili oštro protivljenje nečijim stavovima može izraziti na mnogo različitih načina ali nikako vrijeđanjem i prijetnjama, jer to potkopava osnovne principe dijaloga i slobode, i direktno se negativno reflektuje na društvo u cjelini"

2610 pregleda1 komentar(a)
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) oštro osuđuje prijetnje smrću upućene, putem socijalnih mreža, Vesni Bratić, profesorici Univerziteta Crne Gore i bivšoj ministarki prosvjete, nauke, kulture i sporta, saopšteno je iz CGO.

"Pozivamo nadležne organe da ovaj slučaj hitno procesuiraju i time dokažu da zastupaju nultu toleranciju prema nasilju ili prijetnjama nasiljem. CGO vjeruje da se nerazumijevanja ili oštro protivljenje nečijim stavovima može izraziti na mnogo različitih načina ali nikako vrijeđanjem i prijetnjama, jer to potkopava osnovne principe dijaloga i slobode, i direktno se negativno reflektuje na društvo u cjelini. Nasilje nije rješenje ni za što, a svi imamo odgovornost da se borimo protiv mržnje i netolerancije", piše u saopštenju CGO.

Ujedinjena Crna Gora saopštila je danas da je predsjednica političkog savjeta te partije, bivša ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić bila meta prijetnje na društvenim mrežama.