Milanović u Donjoj Lastvi: Hrvatska će nastaviti da pruža podršku hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori

Iz HGI su kazali da se Milanović interesovao za političke i društvene prilike, kao i položaj Hrvata u Crnoj Gori

12515 pregleda32 komentar(a)
Vuksanović i Milanović, Foto: HGI

Hrvatska će nastaviti da pruža podršku hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, posebno u vezi s očuvanjem njihovih prava i kulturnog nasljeđa, saopštio je predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović.

Iz Hrvatske građanske inicijative (HGI) je saopšteno da se Milanović danas sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

"U Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi sastanku su prisustvovali predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kao i predsjednici hrvatskih udruženja u Boki kotorskoj", ističe se u saopštenju.

Iz HGI su kazali da se Milanović interesovao za političke i društvene prilike, kao i položaj Hrvata u Crnoj Gori.

Vuksanović je, nakon sastanka, iskazao zadovoljstvo na sveobuhvatnoj, temeljnoj i institucionalnoj podršci Hrvatske Hrvatima u Crnoj Gori.

"On je na tome zahvalio predsjedniku Milanoviću, kao i što je prije godinu dana, pred Parlamentarne izbore, pozvao pripadnike hrvatske nacionalne zajednice da daju glas Hrvatskoj građanskoj inicijativi", piše u saopštenjU HGI.

Vuksanović je rekao da ga čini ponosnim i radosnim da podrška HGI-ja dolazi i s lijevog i s desnog političkog spektra Hrvatske.

"Mi s optimizmom, u zajedništvu s Republikom Hrvatskom nastavljamo dalje svoju misiju u očuvanju hrvatskog identiteta u Crnoj Gori i jačanju državnog subjektiviteta Crne Gore. To je naš magistralni pravac i ta integrativna politika koju smo zastupali i zastupamo očigledno daje rezultat što nam je ponos i radost", izjavio je Vuksanović nakon sastanka.