Nišić: Povećanje srazmjernih penzija na 450 eura izvjesno od januara

"S obzirom da je sada 7. oktobar, a ne kraj godine, nije jasan preuranjeni zaključak da je obećanih 450 eura neizvjesno, posebno imajući u vidu da je postupak pri kraju", rekla je Nišić.

8731 pregleda4 komentar(a)
Nišić, Foto: Luka Zeković

Ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga Naida Nišić reagovala je na tekst pod nazivom "Problem srazmjernih penzionera: Obećanih 450 eura neizvjesno od januara" objavljen danas na portalu Vijesti.

Njeno reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Nema nikakve neizvjesnosti u vezi sa povećanjem srazmjernih penzija na 450 eura od januara predstojeće godine, za kada je najkasnije najavljeno iz Vlade Crne Gore, odnosno resora rada i socijalnog staranja na čijem čelu je do skoro bila ministarka Naida Nišić.

S obzirom da je sada 7. oktobar, a ne kraj godine, nije jasan preuranjeni zaključak da je obećanih 450 eura neizvjesno, posebno imajući u vidu da je postupak pri kraju.

Dakle, do realizacije je ostalo još potpisivanje sporazuma o socijalnom osiguranju sa Bosnom i Hercegovinom.

Vlada Crne Gore je potvrdila taj sporazum i naše informacije su da je ta procedura pri kraju i kod BiH.

Stoga, nema mjesta zaključcima o bilo kakvoj neizvjesnosti jer ova Vlada upravo omogućava da se zaustavi dugogodišnja nepravda zakidanja penzionera sa srazmjernim primanjima", navodi se u reagovanju.