Bez deterdženta i hemikalija: Prozori će blistati

Na internetu kažu da vam kod čišćenja stakla može pomoći kesica čaja

1830 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sophie Hinchliffe, poznata kao gospođa Hinch, je britanska influenserka čiji Instagram nalog sa

drži savjete za čišćenje kuće. Njene knjige o čišćenju i njeni memoari uvršteni su na popis najprodavanijih knjiga Sunday Timesa.

Njezin Instagram profil ima gotovo četiri miliona pratilaca, među kojima ima i onih koji aktivno dijele savjete i otkrivaju trikove za čišćenje doma, što je uz poslovne obveze i brz tempo života prava noćna mora. Tako je jedna pratiteljka na njenom Instagram profilu podijelila s ostalima zanimljiv savjet o tome kako doći do besprijekorno čistih prozora i načina kako čistiti da se dođe do toga.

"Možete li da vjerujete da mi je kesica čaja olakšala život u kućnim poslovima?", napisala je i podijelila fotografije prije i poslije čišćenja svojih prozora ovom neočekivanom namirnicom. Na fotografiji prije vide se prozori na kojima se nakupilo mnogo prljavštine. Ostale fotografije pokazuju vrata i prozore koji su blistavo čisti, prenosi Domi dizajn.

Osim varijante u kojoj se prozori direktno čiste kesicom u videu je prikazana i mogućnost da čaj najprije pripremite, a potom nanesete na krpu kojoj ćete čistiti staklo.