Rusija tvrdi da je odbila ukrajinski napad, Ukrajina kaže da je oborila 18 ruskih dronova

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper rekao je da je napad dronom na grad Černomorsk izazvao požare na tri sprata stambene zgrade, ali da nije bilo žrtava

4768 pregleda1 komentar(a)
Detalj sa ratišta u Ukrajini, Foto: Reuters

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u srijedu da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane odbili ukrajinski napad dronom rano 8. oktobra, oborivši 16 bespilotnih letjelica, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Četrnaest dronova oboreno je iznad teritorije Belgorodske oblasti koja se graniči sa Ukrajinom, a dva druga su uništena kod ruske obale Crnog mora, navodi ministarstvo u poruci na Telegramu.

Dan ranije, ukrajinski dronovi su navodno gađali skladište goriva u Feodosiji, najveće takvo postrojenje na okupiranom Krimu, izazvavši veliki požar i evakuaciju stotina stanovnika.

Ukrajinska vojska je danas saopštila da je Rusija u noćnom napadu lansirala dvije balističke rakete Iskander-M i 19 dronova, a da je vazduhoplovstvo oborilo 18 dronova, dok se posljednji vratio na rusku teritoriju, prenosi agencija Rojters.

Ruske snage su koristile bespilotne letjelice i rakete u napadu na južni region Odese, saopštile su vazduhoplovne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper rekao je da je napad dronom na grad Černomorsk izazvao požare na tri sprata stambene zgrade, ali da nije bilo žrtava.

Takođe je izazvao požar, koji je sada ugašen, na administrativnoj i proizvodnoj zgradi u okrugu Odesa, dodao je on, dok je jedan dron pao na otvorenom prostoru bez detonacije.