Božović: Izmijenjeni Zakon i odluke skupštinskog Antimafija odbora da imaju retroaktivnu primjenu

"Oduzimanje imovine je jedan od najefikasnijih načina borbe protiv mafije, jer direktno pogađa njihovu ekonomsku osnovu", rekao je Božović

6110 pregleda7 komentar(a)
Božović, Foto: SNP

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) spremni su da podrže ideju o osnivanju skupštinskog antimafija odbora, saopšteno je danas iz te partije.

U saopštenju SNP se navodi da je poslanik te partije Bogdan Božović rekao da su izmjena Zakona o oduzimanju imovinske koristi i Antimafija odbor ključni mehanizmi u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Smatram da je svaki korak koji država može preduzeti na putu protiv organizovanog kriminala od izuzetnog značaja za naše društvo i siguran sam da bi Odbor dao konkretne rezultate. Formiranje Odbora je važno, jer osigurava političku podršku ovom procesu. Ono što smatram neophodnim jeste da izmijenjeni Zakon, ali i odluke skupštinskog Antimafija odbora imaju retroaktivnu primjenu", istakao je Božović.

On dodaje da ova dva mehanizma rade zajedno kako bi smanjili uticaj organizovanih kriminalnih grupa kroz zakonodavne, finansijske i političke mjere.

"Oduzimanje imovine je jedan od najefikasnijih načina borbe protiv mafije, jer direktno pogađa njihovu ekonomsku osnovu. Sve ovo ima za cilj njihovo finansijsko iscrpljivanje i demotivisanje da se bave kriminalnim aktivnostima", poručio je Božović.