Jadran M:tel: Ligu šampiona ćemo igrati u Trebinju, nemamo adekvatan bazen

"Uprkos ovim izazovima, nadamo se da će sportska infrastruktura u Crnoj Gori u budućnosti biti unaprijeđena, u skladu s uspijesima vaterpolo selekcija i klubova, te omogućiti bolje uslove za dalji napredak crnogorskog vaterpola"

12191 pregleda23 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić

Vaterpolisti Jadran M:tela dočekaće rivale u Ligi šampiona na bazenu u Trebinju, a ne u Herceg Novom.

U Herceg Novom nema adekvatnog bazena koji zadovoljava organizacione zahtijeve Evropske asocijacije vodenih sportova u vidu adekvatnog prostora za TV prenos, osvjetljenja i svih ostalih sadržaja koje ne pruža bazen pod balonom na Škveru.

"Nakon izvanrednog nastupa našeg tima na kvalifikacionom turniru za Evropsku Ligu šampiona u Dubrovniku i plasmana među 16 najboljih ekipa Evrope, suočavamo se s istim problemom kao i prošle godine – vaterpolisti Jadrana m:tel nemaju adekvatan bazen u svom gradu koji zadovoljava organizacione zahtijeve Evropske asocijacije vodenih sportova u vidu adekvatnog prostora za TV prenos, osvjetljenja i svih ostalih sadržaja koje ne pruža bazen pod balonom na Škveru", navodi se u saopštenju uprave Jadrana.

Uprava tima iz Herceg Novog ističe da je uprkos činjenici da je vaterpolo najtrofejniji crnogorski sport, bazenska infrastruktura u državi u sve lošijem stanju.

"Nakon urušavanja krovne konstrukcije bazena Instituta Igalo u julu 2021. godine, Herceg Novi je već tri godine zaredom bez funkcionalne zimske dvorane, Kotor nije imao bazen punih pet godina, dok bazen u Nikšiću nije u funkciji već više od pola godine, bez jasnog datuma kada će ponovo biti otvoren."

Novljani su, kako navode, suočeni sa činjenicom da bazeni u Crnoj Gori naplaćuju korišćenje svojih usluga, pa je tako u Podgorici prošle godine klubu naplaćen dodatan trening pred finale KUP-a, u danu kada je bazen u Herceg Novom bio van funkcije zbog loših vremenskih prilika.

"Zbog visokih troškova organizacije utakmica Lige šampiona na bazenima u Crnoj Gori, gdje bi naš klub snosio sve troškove korišćenja bazena za treninge i utakmice, uz sve ostale jako velike organizacione troškove i ove godine tri utakmice grupne faze Lige šampiona odigraćemo u Trebinju. U Trebinju smo naišli na izuzetnu podršku lokalnih vlasti, koji su prepoznali značaj takmičenja i mogućnost promocije grada, te nam omogućili sve potrebne uslove za treninge i zvanične utakmice evropske Lige šampiona bez ikakve naknade uz veliku organizacionu podršku. Uprkos ovim izazovima, nadamo se da će sportska infrastruktura u Crnoj Gori u budućnosti biti unaprijeđena, u skladu s uspijesima vaterpolo selekcija i klubova, te omogućiti bolje uslove za dalji napredak crnogorskog vaterpola", poručili su iz Jadrana.