Četiri knjige u najužem krugu za regionalnu nagradu "Ćamil SIjarić"

Nagrada će biti uručena 18. decembra

1664 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U najuži izbor za regionalnu nagradu „Ćamil Sijarić“ , koja će po prvi put biti dodijeljena 18. decembra u Bijelom Polju, ušle su četiri knjige.

U izboru je, kako je "Vijestima" kazao direktor Centra za kulturu u Bijelom Polju Edin Smailović bilo 17 knjiga koje su predložili selektori i članovi žirija iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

U najužem krugu su knjige : „Rat“ Miljenka Jergovića, „Posijecite visoko drveće“ Nikole Nikolića, „Rekapitulacija“ Svetislava Basare i „Anadolovo pismo“ Zlatka Topčića.

Smalović je podsjetio da je Centar za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“ u Bijelom Polju ove godine ustanovio regionalnu književnu nagradu „Ćamil Sijarić“ za najbolje prozno djelo u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Za ovu nagradu Savjet Centra za kulturu je imenovao petočlani žiri, dva iz Crne Gore i po jedan iz zemalja regiona. Oni su istovremeno i sektori za svoje države i poredlažu od tri do pet knjiga.

Smailović je istakao da će do početka decembra biti poznat dobitnik, a svečano uručenje biće 18. decembra u Bijelom Polju.