Budućnost Voli protiv Trenta traži prvu pobjedu u Evrokupu, Žakelj: Očekuje nas teška utakmica, biće veliki izazov

Budućnost Voli sjutra (20) gostuje Trentu u 3. kolu Evrokupa

7596 pregleda2 komentar(a)
Nikola Tanasković, Foto: Igokea/Marija Vuruna

Seriju od tri meča u gostima, košarkaši Budućnost Volija počeli su pobjedom nad Igokeom u AdmiralBet ABA ligi. Gostovanje u Laktašima je uspješno arhivirano, a pred ekipom Andreja Žakelja je put na krajnji sjever Italije i gostovanje Trentu u trećem kolu Evrokupa.

Utakmica u "BLM areni" igra se sjutra od 20 časova.

Za razliku od regionalnog takmičenja, gdje nakon tri kola imaju maksimalan učinak, "plavi" su u Evrokupu još bez pobjede, dok Trento ima polovičan učinak.

"Poslije Igokee imamo još dva vezana gostovanja, koja moramo maksimalno da odradimo. Trento je, po mom mišljenju, iznenađenje ove sezone. Igraju baš dobru košarku, napravili su dobar, atletski tim. Mislim da igraju najbržu košarku u našoj grupi. Biće to izazov za nas, da neke njihove igrače ograničimo. Imaju slabosti. Mi imamo neke prednosti, koje ćemo pokušati da iskoristimo", poručio je trener Budućnost Volija, Andrej Žakelj.

Slovenački trener posebno ističe Entonija Lemba i Džordana Forda, koji je prva dva meča u Evrokupu odigrao maestralno. Američki bek je na dvije utakmice prosječno postizao 26 poena, a upečatljiva je njegova partija na početku sezone u gostima protiv Gran Kanarije, kada je ubacio 32 poena, uz šut za dva 11/11 i samo jednu promašenu trojku (3/4). U pobjedi nad Trefl Sopotom je postigao 20 poena.

"Moramo da obratimo pažnju na Forda, koji igra odlično, a na poziciji četiri je Lemb. Mislim da su to dva ključna igrača. Ali, i ostali igrači su kvalitetni. Očekuje nas teška utakmica", rekao je Žakelj.

Budućnost je prošle sezone oba puta savladala italijanskog predstavnika. Meč u Podgorici je ostao upamćen, jer je to bio prvi Žakeljev na klupi Budućnosti, dok je utakmicu u Italiji obilježio Nikola Tanasković, kada je bio najzaslužniji za trijumf crnogorskog šampiona.

"Jako bitna utakmica. Poznajemo protivnika. Trento je agresivna ekipa, atletski sposobna, igraju dosta jedan na jedan, dosta brzu košarku sa tvrdom odbranom. Spremni smo, idemo tamo da pokušamo da pobijedimo", rekao je Tanasković.

Krilni centar se osvrnuo upravo na posljednju utakmicu sa Trentom, kada je ubacio 19 poena, uz osam skokova.

"Momci su mi u tome pomogli. Tada smo pobijedili, a nadam se da će tako biti i ovog puta", poručio je Tanasković.

Standings provided by Sofascore