Bajić: Brine me zdravstveni bilten, Bosna je kvalitetna ekipa; Kašćelan: Želimo da pobijedimo

NLB ABA2 liga: Duel Bosne, koju vodi crnogorski trener Zoran Kašćelan i Sutjeske na programu je sjutra (18) u Sarajevu

3613 pregleda1 komentar(a)
Starovlah na utakmici sa Rabotničkim u 1. kolu, Foto: Rabotnički

Košarkaši Sutjeske sjutra (18) u Sarajevu protiv Bosne igraju meč 2. kola NLB ABA2 lige - poslije pobjeda u Skoplju nad Rabotničkim u regionalnom takmičenju i Jedinstvom u Bijelom Polju na startu Prve crnogorske košarkaške lige, Nikšićane očekuje duel sa ekipom koja ove sezone ima ambiciju da se plasira u AdmiralBet ABA ligu.

Bivši šampion Evrope, Bosna se u NLB ABA2 ligu vratila nakon sezone 2017/2018, dok je u AdmiralBet ABA ligi posljednji put nastupila u sezoni 2009/2010.

„Bosna je javno istakla da želi što prije da se plasira u AdmiralBet ABA ligu. Shodno tome su napravili tim za respekt. Dosta kvalitetnih i jako dobrih igrača. Širina tima je zadovoljavajuća“, kazao je u najavi meča trener Sutjeske Dragan Bajić.

Bajića bine zdravstveni bilten njegove ekipe.

„Mene brine naš zdravstveni bilten – u ovom momentu ne znam u kojem ćemo sastavu izaći na teren. Moramo se suočiti sa tim problemom, izaći na teren i pružiti maksimalan otpor Bosni, koja je favorit na ovom meču. Ako nam se ukaže šansa da pobijedimo, ja se nadam da ćemo je znati iskoristiti“, poručio je Bajić.

Milić Starovlah poručuje da Sutjeska sa dosta optimizma ide u Sarajevo.

„Ima razloga za optimizam. Bosna je kvalitetna ekipa, prije svega fizički, a onda i košarkaški. Na nama je da se što bolje pripremimo, od početka odgovorimo jakom odbranom, fizički dobro otvorimo utakmicu i pokušamo da ostvarimo pobjedu, koja bi nam mnogo značila u nastavku sezone“, rekao je Starovlah.

Bosna želi da se plasira u AdmiralBet ABA ligu, a to će pokušati da ostvari sa Zoranom Kašćelanom. Crnogorski trener godinama radi u BiH, vodio je sarajevske Sparse, a u Bosnu je stigao iz banjalučkog Borca.

“Čeka nas zahtjevna utakmica protiv odličnog tima Sutjeske. Posjeduju iskustvo i kvalitet na svim pozicijama. Želimo da na domaćem terenu odigramo dobar meč i pobijedimo”, poručio je Kašćelan.

Dres Bosne nosi bivši igrač Sutjeske - Đoko Šalić.

“Motivisani smo i spremni za prvu utakmicu NLB ABA 2 lige na našem terenu. Dolazi nam jedna iskusna i dobra ekipa Sutjeske, što je dodatni motiv da odigramo energetski i koncentracijski na visokom nivou. Pozvao bih sve naše navijače i miljenike košarke da nam pruže podršku u ovoj bitnoj utakmici", rekao je Šalić.

Standings provided by Sofascore