Mlade Nikšićanke pobjednice "Ritma Evrope", organizatori I lokalna uprava za narednu godinu najavljuju spektakl

Na ovogodišnjem takmičenju, koje okuplja najbolje muzičke talente iz regiona, djecu i omladinu uzasta od 14-21 godine, učestovali su predstavnici iz 12 crnogorskih opština

5259 pregleda0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić

Na muzičkom takmičenju za djecu i omladinu "Ritam Evrope“ Nikšićanke su osvojile prvo mjesto, tako da će Nikšić naredne godine biti domaćin tog međunarodnog takmičenja. U pobjedničkom timu bile se Lara Baltić, Ljubica, Vladana i Staša Kostić, Ksenija Lalatović i Jovana Rojević, a predsjednik Opštine, Marko Kovačević, je organizovao prijem za mlade sugrađanke koje su proteklih nekoliko mjeseci naporno vježbale kako bi što bolje predstavile naš grad i, ispostavilo se, odnijele pobjedu.

“Pripreme su bile intezivne posljednji mjesec i mislim da smo to pokazale na nastupu. Presudila je naša energija i to što smo se nas šest u potpunosti poklopile pjesmom, stilom plesanja, druženjem. Zbližile smo se i mislim da se ta ljubav na sceni baš vidjela. Želim da se zahvalim predivnom timu na podršci koju nam pružaju svake godine i samom festivalu koji svoj djeci pruža nevjerovatne mogućnosti. Hvala svim građanima koji su glasali za nas i ponosne smo što smo ovaj festival dovele u Nikšić.”, kazala je Lara Baltić.

Kovačević je čestitao djevojkama na pobjedi i što su obezbijedili da Nikšić bude domaćin narednog takmičenja.

„Imaćemo šta da pokažemo naredne godine. Ono što je važno je činjenica da je Nikšić grad kandidat za Evropsku prestonicu kulture i da će ova titula doprinijeti našim referencama prilikom te kandidature. Sve ono što se desilo na takmičenju 'Ritma Evrope' se zaista ne možeriječima opisati koliko slikom. Svi smo bili ponosni i srećni i nadamo se da ćemo odgovoriti na sve zadatke koji nas čekaju kako su naše djevojke odgovorile na zadatak koji su imale i odnijele veličanstvenu pobjedu tako da nama ostaje da se ugledamo na njih i da kada Nikšić bude domaćin organizujemo sve na nivou dostojnom njihove pobjede“, poručio je Kovačević.

Potpredsjednik Opštine Zoran Tomić je bio sa takmičarkama u Budvi, gdje je organizovano nacionalno takmičenje, bodrio ih i bio od samog starta ubjeđen u njihovu pobjedu.

„U Budvi je, zahvaljujući ovim djevojkama, najljepše bilo biti Nikšićanin. Hvala vam. Vi ste budućnost ovog grada i treba tako da nastavite da radite. Mi ćemo nastaviti da podržavamo 'Ritam Evrope', ne samo zbog grada, nego zbog naše omladine, jer smo kao lokalna uprava opredjeljeni tom pravcu da podržavamo našu mladost jer su oni najbolja investicija u budućnost. Kao što je Budva otvoreni grad, tako će i Nikšić naredne godine biti otvoreni grad za 'Riman Evrope' i žao mi je što svi gradovi ne učestvuju na ovom festivalu“, kazao je Tomić i pozvao sve opštine da se naredne godine priključe takmičenju.

Igor Karadarević, direktor programa „Ritma Evrope“ kazao je da je veliko zadovoljstvo biti u Nikšiću, gradu koji je teritorijalno najveći, ali koji je bio i trijumfalno najveći na pomenutom festivalu, na nacionalnom takmičenju.

„Bila je apsolutna dominacija Nikšićanki, a zato nam stižu i potvrde iz regiona“, kazao je Karadarević ističući da su kolegama iz drugih nacionalnih televizija, gdje se prikazuje televizijski prenos“Ritma Evrope“ kazali da su im Nikšićanke bile favoritkinje.

„Presrećni smo što smo kao domaćina dobili grad koji ima izuzetnu infrastrukturu da podrži spektakl ovih razmjera. Imati ljude koji znaju da vrzo i baš onako kako treba rade svoj posao, mi daje za pravo da vjerujem da ćemo festival uraditi veoma dobro. Osjećam da će Nikšić imati takav spektakl da će se cijela Crna Gora tresti od emocija i aplauza i da ćemo imati rekordan broj gradova“, istakao je direktor „Ritma Evrope“, dodajući da u Nikšić ima dosta prijatelja, počev od predsjednika Opštine i čitavog tima.

David Makević, izvršni producent festivala „Ritam Evrope“ kazao je da su takmičarke iz Nikšića bile fantastične i da je rezultat došao sam po sebi i njihovom angažovanju.

„Svi kandidati su imali jako dobar kvalitet i predstavili su se u najboljem svijetlu. Uzećemo sve moguće resurse koje Nikšić ima da bude dobar reprezent kako 'Ritma Evrope', tako i da napravimo jednu dobru sliku. Vjerujem da će taj zadatak biti lagan za vas, a malo teži za nas, ali zajedničkim snagama možemo da doprinesemo još boljem kvalitetu samog 'Ritma Evrope'. Pozvaćemo sve gradove da se priključe ovom takmičenju“, kazao je i zahvalio se Kovačeviću na pruženoj ruci prijateljstva uvjeren da će tako biti i u narednom periodu.

Organizatori festivala „Ritma Evrope“ zahvalili se i Svetozaru Bajoviću iz Opštine Nikšić, koordinatoru na projektu koji, kako su rekli, već godinama je dio svih aktivnosti i ostavlja pečat na pomenuto takmičenje. Bajović je i ove godine, kao i prethodnih, bio od samog starta uz takmičarke iz grada pod Trebjesom.

Na ovogodišnjem takmičenju, koje okuplja najbolje muzičke talente iz regiona, djecu i omladinu uzasta od 14-21 godine, učestovali su predstavnici iz 12 crnogorskih opština, a Nikšićanke su izvele španski evrovizijski hit “SloMo” iz 2022. Godine, a kao nagradu dobile su putovanje u Španiju.

Opština Nikšić je peti put učestvovala na ovom takmičenju.