Meč "sokola" vodi sudija za kojeg je Murinjo rekao da je najlošiji sa kojim se susreo

Danijele Kifi, arbitar iz Padove, sudi utakmicu B Lige nacija Turska - Crna Gora, koja se u petak (20.45h) igra u Samsunu

6529 pregleda4 komentar(a)
Kifi tokom jednog od derbija Juventusa i Intera, Foto: Shutterstock

Čovjek iz zemlje čuvene po fudbalskim sudijama vodiće utakmicu koju Crna Gora igra protiv Turske u gostima.

Danijele Kifi, 39-godišnji arbitar iz Padove, sudiće meč B Lige nacija koji se na "Stadionu 19. maj" u Samsunu igra u petak od 20.45 sati.

Njegovi asistenti biće Alesio Berti i Luiđi Rosi, dok će četvrti sudija biti Mateo Marketi.

Iako se po godinama ne bi reklo, Kifi je jedan od iskusnijih sudija u Italiji, jer se tim poslom bavi od 18. godine.

U Seriji A debitovao je 2014, a do sada je vodio nešto više od 100 utakmica u jednom od najjačih šampionata Evrope, dok od 2022. sudi utakmice u Uefinim takmičenjima.

Godinu kasnije dobio je nagradu kao italijanski internacionalac koji se najviše istakao tokom 2023.

Iz njegove karijere pamti se da je bio dio utakmice u kojoj je Roberto D'Aversa, tadašnji trener Lećea i našeg Nikole Krstović, udario napadača Verone Tomu Anrija.

Tokom utakmice između Rome i Monce u maju prošle godine Žoze Murinjo, koji je tada vodio "vučicu", nazvao ga je najlošijim sudijom sa kojim se susreo. Mada je i prije tog meča bio isključen kada je arbitar iz Padove sudio rimskom timu.

"Bilo ih je mnogo loših sudija kroz moju kariijeru, ali on je najlošiji... Nije on mnogo uticao na rezultat, ali teško je igrati utakmice koje vodi - tehnički je užasan, a s ljudske strane ne pokazuje empatiju, ne stvara odnos ni s kim, daje crveni karton igraču koji se zbog umora poklizao u posljednjem minutu utakmice", rekao je tada Murinjo.

Igrač kojeg je Kifi tada isključio bio je Zeki Čelik, turski defanzivac, koji će i za meč sa Crnom Gorom biti u sastavu domaćina.