Selektor Crne Gore novi trener Podgorice

"Čelnici kluba postigli su dogovor sa Boškom Radovićem, koji je od 20. decembra 2019. godine u ulozi selektora Crne Gore i koji će već u nedjelju imati priliku da debituje na klupi našeg tima na Cetinju protiv Lovćena", saopšteno je iz Podgorice

4605 pregleda5 komentar(a)
Radović, Foto: FIBA

Zvučno ime stiže na klupu člana NLB Druge ABA lige - selektor Crne Gore Boško Radović novi je trener košarkaša Podgorica Bemaxa.

"Čelnici kluba postigli su dogovor sa Boškom Radovićem, koji je od 20. decembra 2019. godine u ulozi selektora Crne Gore i koji će već u nedjelju imati priliku da debituje na klupi našeg tima na Cetinju protiv Lovćena", saopšteno je iz kluba.

Radović će na klupi Podgorice naslijediti Dragana Radovića.

"Nakon poraza na startu NLB ABA 2 lige od Džokera, te od Kotora na premijeri domaćeg šamponata, postignut je dogovor o sporazumnom raskidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba. Inače, Dragan Radović je preuzeo kormilo tima 10. jula prošle godine, nakon odlaska Nebojše Bogavca, koji je prethodno bio dvije sezone prvi saradnik u našem klubu i koordinator mlađih selekcija", dodali su iz Podgorice.

Boško Radović je prije selektorske pozicije bio pomoćnik u našoj reprezentaciji Zvezdanu Mitroviću, a pomagao je i Dušku Vujoševiću, Dejanu Radonjiću i Bogdanu Tanjeviću.

Bio je selektor juniorske reprezentacije, član stručnog štaba kod Jelene Škerović u ženskoj seniorskoj selekciji Crne Gore.

Kao selekor vodio je Crnu Goru na Eurobasketu 2022. godine i na Mundobasketu prošle godine kada je ispisan istorijski uspjeh i 11. mjesto.