Bakić: Možda je pritisak i pozitivna stvar, protiv Turske i Velsa sa drugačijom motivacijom

"Nadam se da je vrijeme za prve bodove", poručuje vezista "sokola" sa priprema pred nastavak Lige nacija

8186 pregleda5 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: FSCG

Septembar je bio tmuran kao dan u Nikšiću tokom meča sa Velsom - mogu li sa turskog ljetovališta na Crnom moru da krenu ljepši dani u Ligi nacija...

Fudbaleri Crne Gore nakon dva poraza na startu prve bodove u B društvu najmlađeg Uefinog takmičenja moraće da traže na dva gostovanja - u petak protiv Turske u Samsunu, a potom i tri dana kasnije u Kardifu sa Velsom.

"Nadam se da je vrijeme za prve bodove", bio je jasan Marko Bakić, vezista "sokola".

Nula na tabeli očigledno stvara dodatan pritisak...

"Nije lako poslije dva poraza na startu. Pred nama su najbitnije utakmice u ovoj Ligi nacija i osjeća se doza pritiska, ali to ne treba da nas opterećuje. To je i normalno u ovom poslu - možda je taj pritisak pozitivna stvar", dodao je Bakić.

Ne sjećam se da neko gubio 2:0 nakon tri minuta

Momak koji brani boje grčke ekipe OFI sa Krita još jednom se okrenuo septembarskim duelima.

"Ne sjećam se kad je neka ekipa gubila 2:0 poslije tri minuta - to su stvari koje treba da izbjegnemo i nadam se da nam se neće ponavljati", kaže Bakić.

Bakićeva sjajna lopta otvorila je prostor za Nikolu Krstovića i Dritona Camaja i vratila Crnu Goru u meč sa Velsom, ali "sokoli" nisu imali snage po teškom terenu da stignu do preokreta.

"Treba sve da ostravimo iza sebe i da naučimo iz grešaka, da se potrudimo da ih nikako više ne ponavljamo... Da u dva naredna meča uđemo sa potpuno drugačijom motivacijom od prvog minuta, kao što stalno pričamo, ali da ovog puta stvarno tako i bude, i da ostvarimo pozitivne rezultate", istakao je Bakić

Veliki izazovi, Turska kao sa EP

Vels je nakon utakmice u Nikšiću već poznat, dok Tursku - selekciju koja je oduševila na Euru u Njemačkoj - nije potrebno posebno upoznavati.

"Čekaju nas dvije teške utakmice u gostima - prvo protiv Turske čiji kvalitet svi znamo, vidjeli smo na Evropskom prvenstvu ovog ljeta o kakvoj se ekipi radi. Potom i sa Velsom sa kojim će sada biti potpuno drugačija utakmica, u drugačijem ambijentu", smatra Bakić.

Nekadašnji fudbaler Mogrena, Torina, Fiorentine, Muskrona i Budućnosti zna koliko momke Roberta Prosinečkog čeka težak posao na sjeveru Turske.

foto: FSCG

"Pred nama su veliki izazovi, ali nadamo se da ćemo uz dobru pripremu ostvariti povoljan rezultat".

Očekuje sličnu Tursku kao iz Njemačke.

"Radićemo detaljnije analize, ali po viđenom do sada nismo uočili neke specijalne razlike u odnosu na ono kako su igrali na Euru, osim da iz okupljanja u okupljanje imaju kvalitetniji sastav. Ispratio sam da su poziv dobili neki novi igrači i sigurno će biti još bolji", nema dilemu Bakić.

Hakan Čalhanoglu, Kenen Jildiz, Arda Guler, Kerem Akturkoglu, Orkun Kokdžu, Ferdi Kadioglu... Samo su neki od velikih aduta u ekipi Vinćenca Montele.

"Njihovi reprezentativci igraju na najvišem mogućem nivou evropskog fudbala, postižu golove u Ligi šampiona... Tako da nas očekuje izuzetno zahtjevan meč".

Ipak, bakić ne želi da izvodiji nekog pojedinca...

"Nikada nije dobro da nekog 'prozivamo' pred utakmicu. Svi igrači su im vrlo kvalitetni, imaju i jaku ligu, s tim da većina igra u inostranstvu, predstavljaju državu na najvišem nivou. Očekuje nas opasnost sa svih pozicija, treba biti izuzetno koncentrisan i pripremljen za sve što nas očekuje u Samsunu".

Let na istočni dio Turske, pa povratak u Podgoricu, pa novi let u Kardif na meč koji se igra samo tri dana nakon okršaja u Samsunu.

"Dan po povratku iz Turske idemo u Kardif i zbog toga će sve biti komplikovano. Ne treba mjeriti koja će utakmica biti teža, obje će biti teške, ali tu smo da pokušamo da predstavimo državu na najbolji način", zaključio je Bakić.