Zadržavanje do 72 sata maloljetniku iz Bara osumnjičenom za pokušaj ubistva učenika Gimanzije

"Tužilaštvo će u međuvremenu odlučiti da li će sudu uputiti predlog za određivanje pritvora za maloljetnika", saopštila rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica

12584 pregleda0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Maloljetniku (A.K.) osumnjičenom da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović" gdje je nožem nanio povrede opasne po život učeniku te škole D.M.(18) tužilac Višeg državnog tužilaštva je odredio zadržavanje do 72 sata, piše Primorski portal.

Povrijeđeni učenik D.M. je u stanju životne opasnosti dovežen u Opštu bolnicu Bar, a nakon što je operativno zbrinut, upućen je u Klinički centar Crne Gore na Odjeljenje intenzivne njege.

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica potvrdila je za Primorski portal da je maloljetniku osumnjičenom za krivično djelo ubistvo u pokušaju određeno zadržavanje do 72 sata.

"Tužilaštvo će u međuvremenu odlučiti da li će sudu uputiti predlog za određivanje pritvora za maloljetnika", kazala je Medenica.

Drugom maloljetniku, osumnjičenom za učestvovanje u tuči nakon što je saslušan od strane tužioca nije određeno zadržavanje.

Protiv šesnaestogodišnjaka je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo učestvovanje u tuči.

Iz Uprave policije juče je saopšteno da je oko 11.15 časova dežurna služba barske policije obaviještena da je došlo do fizičkog sukoba između nekoliko lica u dvorištu Gimnazije "Niko Rolović" u Baru i da je jedno lice zadobilo povrede usljed upotrebe hladnog oružja - noža.

Policijski službenici koji su upućeni na lice mjesta zatekli su učenika škole, sa vidnom povredom nanijetom nožem, u dijelu tijela ispod rebara.

"Policija je, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da je danas u jutarnjim časovima došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između maloljetnog lica starog 17 godina i oštećenog lica starog 18 godina. Sumnja se da je sedamnaestogodišnji maloljetnik nakon verbalne rasprave oštećenom zadao udarac u predjelu glave, nakon čega se u ovaj sukob uključilo još jedno maloljetno lice staro 16 godina koji je oštećenom zadao više udaraca u predjelu tijela. Tokom ovog sukoba osumnjičeni sedamnaestogodišnjak je oštećenom, upotrebom noža, nanio ubodnu ranu ispod lijeve strane rebara, nakon čega se udaljio sa lica mjesta", kazali su iz UP.