Zgrada Skupštine simbolično osvijetljena ružičastom bojom

"Skupština Crne Gore poput brojnih važnih institucija u svijetu, nastoji da kampanju Ružičastog oktobra prenese što širem auditoriju ukazujući time na važnost preventivnih zdravstvenih pregleda, neophodnost rane dijagnoze i pravovremenog završetka liječenja ove najčešće dijagnostikovane maligne bolesti"

5574 pregleda0 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore/M.Matković

Povodom obilježavanja Ružičastog oktobra - mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, zgrada Skupštine Crne Gore večeras je osvijetljena ružičastom bojom.

"Skupština Crne Gore poput brojnih važnih institucija u svijetu, nastoji da kampanju Ružičastog oktobra prenese što širem auditoriju ukazujući time na važnost preventivnih zdravstvenih pregleda, neophodnost rane dijagnoze i pravovremenog završetka liječenja ove najčešće dijagnostikovane maligne bolesti", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dodaje se da će u cilju podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju, Skupština prirediti predavanje dr Sanje Lekić, direktorice Instituta za onkoloiju, koje je moguće pratiti uživo na Parlamentarnom kanalu 11. oktobra od 11 sati.