Podgorica: Putnici će moći u realnom vremenu da se informišu o redu vožnje, rutama i autobuskim stajalištima

Iz Glavnog grada je saopšteno da se ažurirani podaci odnose na 25 linija, preko 670 stajališta i 2.100 polazaka

8053 pregleda7 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Svima koji koriste usluge javnog gradskog prevoza će od sada biti lakše i dostupnije, zahvaljujući ažuriranim podacima na servisu Google maps.

Iz Glavnog grada je saopšteno da se ažurirani podaci odnose na 25 linija, preko 670 stajališta i 2.100 polazaka.

Ažurirani podaci podgoričkog javnog gradskog prevoza na Google maps aplikaciji putnicima omogućavaju da se u realnom vremenu informišu o redu vožnje, rutama i autobuskim stajalištima.

"Građani putem ove aplikacije mogu da koriste i da se snalaze u javnom gradskom prevozu, čini mi se mnogo jednostavnije nego kada morate da koristite neke druge vidove izvora informacija", rekao je Nikola Mićunović, rukovodilac Službe za informacioni sistem Glavnog grada.

"Ažurirali smo podatke na popularnoj Google maps aplikaciji, s obzirom da je u prethodnom periodu bilo određenih promjena, kako na uvođenju novih linija, tako i da je i naše gradsko preduzeće 'Putevi' preuzelo određene linije kojim su, u prethodnom periodu, upravljale neke druge kompanije", rekao je Mićunović.

Podaci se odnose na 25 linija, više od 670 stajališta i 2.100 polazaka. Iako mnogi još neupućeni o novinama, građani vjeruju da će se na ovaj način bolje snalaziti u gradskom prevozu.

Pored podatka koji pokazuje kada će autobus doći, Mićunović najavljuje i povezivanje sa GPS uređajima koji će putnicima ukazivati koliko će autobus kasniti u odnosu na saobraćajne gužve.