Odgođeno suđenje za ratni zločin u BiH: Peković bolestan

Prema navodima optužnice, Peković je 8. juna 1992. godine u vojnom napadu na selo Hum, koje pripada Opštini Foča u Bosni i Hercegovini (BiH), ubio Muja i Eminu Šabanović

3137 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nastavak suđenja Slobodanu Pekoviću, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, koje je juče bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odgođeno je zbog bolesti, izjavila je "Vijestima" advokatica Mirjana Camović, branilac po službenoj dužnosti.

"Ročište glavnog pretresa je odloženo jer je okrivljeni bolestan. U petak sam bila da ga posjetim u UIKS-u, ali nije mogao da dođe dao prostorije za razgovor sa braniocima. Pozvala sam u UIKS i rekli da je stabilno. Na suđenje ga nisu doveli jer su ga odveli u Urgentni centar", kazala je advokatica Camović.

Prema navodima optužnice, Peković je 8. juna 1992. godine u vojnom napadu na selo Hum, koje pripada Opštini Foča u Bosni i Hercegovini (BiH), ubio Muja i Eminu Šabanović.

Na suđenju se izjasnio da nije kriv ni za silovanje oštećene A1 u septembru 1992.

"Ne priznajem krivicu, ni krivično djelo. Ja nikada nijesam bježao, niti sam se krio. Nema razloga da bježim. Želim da dokažem svoju nevinost. U presudi haškog Tribunala generalu Ratku Mladiću, ovaj slučaj porodice Šabanović je pomenut i nevedena se imena ubica. Toga dana ja nijesam bio u selu Hum, već sam se nalazio u svom selu Žemčno u Pivi. Potukao sam se sa Obrenom Gojkovićem. O zadobijenim povredama imam medicinsku dokumentaciju i službenu zabilješku stanice policije u Plužinama gdje sam priveden", kazao je ranije Peković u sudu.