Krstović: Možemo da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat

Crna Gora u petak (20:45) gostuje Turskoj u 3. kolu Lige nacija

5764 pregleda2 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore privodi kraju pripreme za utakmicu sa Turskom, koja je na programu u petak (20:45) u Samsunu u trećem kolu Lige nacija.

"Hrabri sokoli" od utorka treniraju u kompletnom sastavu, a napadač Nikola Krstović poručuje da ekipa u dobrom raspoloženju odlazi na još jedno gostovanje i nada se pozitivnom ishodu.

"Tek juče smo svi zajedno odradili trening, nadam se da ćemo biti spremni za meč. Znamo kakva je Turska, igrala je dobro na Evropskom prvenstvu i bila na pragu polufinala. Dobro je i startovala u Ligi nacija. Nemamo još mnogo vremena za analizu i uigravanje, ali putujemo u pozitivnom raspoloženju", kazao je Krstović uoči odlaska u Tursku.

Crna Gora je u septembru poražena od Islanda u gostima (2:0) i Velsa u Nikšiću (2:1), dok je Turska remizirala sa Velšanima (0:0), a savladala Islanđane (3:1).

"Možemo da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat, a u posljednje vrijeme nam je i sreća okrenula leđa. Trudićemo se da je zaslužimo. Protiv Velsa smo igrali dobro, imali više od 20 šuteva za 90 minuta. Selektor Prosinečki nam je od početka njegovog mandata stavio do znanja da želi da igramo napadački i to smo pokazali. Svjesni smo šta nas čeka, nadam se da nam se neće ponoviti Vels i ona prva tri minuta", rekao je napadač Lećea.

Osvrnuo se na meč sa Velšanima u Nikšiću, kada je Crna Gora za tri minuta primila dva pogotka.

"Nema šta da se zamjeri ekipi. Otkad sam u reprezentaciji nijesam vidio toliku želju kakva je pokazana protiv Velsa. Bila je velika borba, ali nedostajalo je sreće", dodao je Krstović.

Turska je dobro igrala na Evropskom prvenstvu, stigla do četvrtfinala, gdje je izgubila od Holandije.

"Nadamo se da ćemo napraviti podvig, velike utakmice odlučuju nijanse. Idemo u dobrom raspoloženju i nadam se da ćemo se vratiti s nekim bodom. Atmosfera nikad nije bila bolja, samo nam treba pobjeda da se još malo uzdignemo. Stariji igrači daju savjete, uskoro će doći smjena generacija, tu smo da se pomažemo. Možda nas rezultati ne prate, ali doći će i to."

Osvrnuo se i na turske igrače iz Serije A - Hakana Čalhanoglua (Inter) i Kenana Jildiza (Juventus).

"Jildiz je odličan, Čalhanolu pravi veliku razliku, ali vjerujem da ćemo se pripremiti za sve njih i upisati pozitivan rezultat. Znam da to možemo. Nažalost, kao i svaki put do sada imamo problema sa povredama i nikako da odigramo meč u najjačem sastavu. Ipak, daćemo sve od sebe, to mogu da obećam", poručio je Krstović.

Crna Gora je nakon dva kola bez boda, a ostala su još četiri meča u grupi.

"Mnogo je bitno da ostanemo u B diviziji. Ostala su još četiri meča i u svakom se nadamo povoljnom rezultatu. Naročito kod kuće možemo sa svima, a u novembru ćemo ugostiti Tursku i Island. Nadamo se najboljem ishodu ovog ciklusa", zaključio je Krstović.