GI "21. maj": Spajić i Vlada prihvatili da im se politički agent Mandić svakodnevno ruga u lice

Poruke iz kabineta premijera o predanosti brzom učlanjenju u EU su smiješne, jer "svi znamo da od toga nema ništa ukoliko se iz vlasti ne odstrane Vučićevi pioni i Putinovi podanici", kažu iz Građanske inicijative "21. maj"

1816 pregleda18 komentar(a)

Građanska inicijativa "21. maj" saopštila je da je Nova srpska demokratija pokazala još jednom da je ta partija duboko suprotstavljena slobodnom i otvorenom društvu.

Oni su prokomentarisali to što je koalicija "Za budućnost Crne Gore" predložila usvajanje zakona o agentima stranog uticaja.

"Partija koja je poznata crnogorskoj javnosti kao ispostava Vučićevog režima založila se za usvajanje tzv. zakona o agentima stranog uticaja. Čak i da zaboravimo da je riječ o propisu koji simbolizuje represivni i antidemokratski ruski režim, Mandićev NSD je i u ovom slučaju pokazao da se radi o partiji koja je duboko suprotstavljena slobodnom i otvorenom društvu", navodi se u saopštenju.

S druge strane, dodaju, prisustvo takve stranke u izvršnoj vlasti, uz činjenicu da je lider NSD-a Andrija Mandić šef parlamenta, svakim danom sve više kompromituje Vladinu "deklarativnu proevropsku politiku".

"Tako da se više i ne radi o Mandiću i njegovim opskurnim provokacijama, već je problem u Spajiću i ostatku Vlade, koji su prihvatili da im se tipičan politički agent svakodnevno ruga u lice. Zato je i smiješno slušati poruke iz Spajićevog kabineta o predanosti brzom učlanjenju u EU, kada svi znamo da od toga nema ništa ukoliko se iz vlasti ne odstrane Vučićevi pioni i Putinovi podanici", zaključuje se u saopštenju.