Lazarević: Tačno je da sam pisao članovima Savjeta, Krapović smišljeno urušava sistem

"Svjedočimo orkestriranom napadu pred sjednicu Savjeta", kazao je načelnik Generalštaba VCG

21275 pregleda39 komentar(a)
Foto: Slađan Fatić

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, kazao je da je tačno da je pisao članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost, jer je ministar odbrane Dragan Krapović zabranio da se komunicira sa kabinetima predsjednika Vlade i Skupštine, ne i sa predsjednikom.

"Nisam imao želju da slušam Krapovića, ali svjedočimo orkestriranom napadu pred sjednicu Savjeta. Neka pogledaju snimak sa Dana Vojske sa RTCG gdje nema načelnika Generalštaba... To je bio politički skup Demokrata. Tačno je da sam poslao pismo članovima Savjeta, jer je on zabranio da se komunicira sa kabinetima predsjednika Vlade i Skupštine, nije sa predsjednikom", rekao je Lazarević novinarima ispred sjedišta Ministarstva odbrane.

foto: Aljoša Turović

Kaže kako je ubijeđen da Krapović i "neko još uz njega" smišljeno urušava sistem odbrane i bezbjednosti.

"Prije motora, razlog je što se on miješa u rad Savjeta. Vojskom mogu da komandujem ja i Savjet. Na vojnom savjetu EU, stolica Crne Gore će biti prazna. Kad je riječ o motoru, i Krapović je htio da ga kupi zbog razlike u cijeni. Neka objasni zašto nije ništa učinjeno povodom postavljanja radara na Zekovoj glavi. Ne bih sebi dozvolio da političke prilike u Crnoj Gori dijelim sa generalima drugih država", rekao je Lazarević.

foto: Slađan Fatić

Kaže da je Krapović zahtjev za njegovu smjenu prvo pravdao podmlađivanjem, sada drugim razlozima.

"Ne bi smio da laže. On podriva sistem sa partijskim drugovima", kazao je Lazarević. "Svaku odluku ću ispoštovati".