Nikšićanka Sofija Burić ponovo otplesala do svjetskog trona

Sofija je postala svjetska prvakinja u konkurenciji od 215 solista

4189 pregleda1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva

Nikšićanka Sofija Burić, članica crnogorske plesne reprezentacije, ponovila je uspjeh od prošle godine – ponovo je osvojila najsjajnije odličje na svjetskom prvenstvu u hip hopu, koje se ove godine održava u Sjevernoj Makedoniji, u Skoplju.

„Naše dijete sa druge planete. Sofija Burić drugu godinu za redom svjetska prvakinja u hip hopu. Osvojiti svjetsko, pa evropsko i sada svjetsko”, objavio je Miloš Adžić, jedan od trenera u plesnom klubu “Royal” iz Nikšića, gdje Sofija godinama trenira.

Sofija je postala svjetska prvakinja u konkurenciji od 215 solista, a za njen uspjeh, pored izuzetnog talenta i upornosti koju posjeduje, zaslužna je i njena trenerica, Nikolina Adžić.

foto: Privatna arhiva

U Skoplju se takmiče ekipe i pojedinci sa četiri kontinenta, više od 4.900 takmičara, a reprezentacija Crne Gore je u ekipnom takmičenju od 33 ekipe zauzela 18. mjesto.

U pojedinačnim disciplinama je više od 200 takmičara, dok ih je u duo disciplinama preko 100.

Prethodne godine na svjetskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj, Crna Gora je ostvarila istorijski rezultat – osvojila je četiri medalje i našla se na šestoj poziciji po broju osvojenih medalja na prvenstvu!.

Svjetsko prvenstvo u hip-hopu u Skoplju traje do 17. oktobra, a organizuje se u okviru Međunarodne pjesne federacije IDO (International Dance Organization).