Kadrovska rješenja; Perišić državna sekretarka u MZ, Laković v.d. direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata

Donijeto je rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. generalne direktorice Direktorata za sprovođenje državnih smjerinica u oblasti arhitekture u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine dr Sonje Radović Jelovac

10522 pregleda6 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja imenovala Slađanu Perišić, za generalnu direktoricu Direktorata za digitalno zdravlje Draganu Janinović, a za direktoricu Direktorata za IPA i druge projekte i infrastrukturu u zdravstvu Amru Pepić.

Perišić je tri godine bila pomoćnica direktora u barskom Domu zdravlja.

Od marta je bila na čelu Odbora direktora AD Marine Bar, a tokom 2021. godine bila je predsjednikca Odbora direktora Luke Bar. Ima dugogodišnje iskustvo u privatnom sektoru.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane imenovan je Janko Laković.

Vlada je predložila Skupštini akcionara „Castello Montenegro“ AD Pljevlja da za članove Odbora direktora izabere Selmu Hodović, Ljupka Klačara i Vladimira Stojkanovića i odredila je Miloša Baletića za punomoćnika-predstavnika državnog kapitala na redovnoj Skupštini akcionara.

Donijeto je rješenje o prestanku vršenja dužnosti v. d. generalne direktorice Direktorata za sprovođenje državnih smjerinica u oblasti arhitekture u Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine dr Sonje Radović Jelovac.

Sa mjesta zamjenice Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore – Kancelarija u Podgorici razriješena je Sanja Jaredić.

Vlada je donijela i rješenje o određivanju Miloša Rajkovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Za sekretara Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija imenovan je Marko Šljukić.