Knjiga o ljudima, izazovima, borbi i bolesti

Promocija zbirke priča "U tom mjesecu maju" Elme Bučan Anysz biće održana danas u Budvi

587 pregleda0 komentar(a)
Foto: Promo

Knjiga priča “U tom mjesecu maju” autorke Elme Bučan Anysz, biće predstavljena danas u organizaciji Narodne biblioteke Budve, u holu Akademije znanja u 19 časova. Sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević.

“Glavna tema knjige ispisane na nevelikom broju stranica је ambiciozna: ispričati i sublimirati borbu protiv neobične bolesti - multiple skleroze (MS). Svjetski dan borbe protiv ove bolesti obilježava se 30. maja. Ovo je knjiga i o usput dotaknutim ljudskim sudbinama koje svaka na svoj način ostavljaju trag u životu glavne junakinje oboljele od MS-a, o dobrim i lošim dušama koje joj na tom klizavom putu pomažu i odmažu, o ženi koja je vaspitavana da bude poslušna i trpeljiva, ali je za svoje tijelo uvijek birala ono najbolje, čak i kad se kosilo sa pravilima i očekivanjima okoline, o različitim vrstama (ne)savršenog sistema liječenja u zemljama Evropske unije i onima koji joj uporno streme, o različitim tipovima ljekara i njihovoj opravdanosti što nose ovo humano zvanje”, navodi se u saopštenju koje potpisuje direktorica Biblioteke Mila Baljević.

Ipak, ističu, knjiga najviše govori o dobrim ljudima, “koji poput majskih lahora života ulaze u život onih kojima su najpotrebniji da im u vremenu nepovjerljivosti i teških okolnosti vrate vjeru u ljudskost, plemenitost i ljubav kao najbolji vjetar u jedra za borbu koja nikada ne prestaje”...

Elma Bučan Anysz rođena je u Bijelom Polju 1977. godine, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje, dok je Višu poslovnu školu završila u Beogradu. Od 2010. godine živi u Belgiji. Najprije je pisala poeziju, potom i prozu, a bavi se i astrologijom. Knjiga “U tom mjesecu maju” je njen prozni prvijenac.