Bivši selektor Engleske ne planira da se vraća trenerskom poslu

"Neću raditi narednih godinu, to je sigurno. Moram da pružim sebi dovoljno vremena za dobre odluke. Kada napustite zaista važan posao morate svom tijelu i umu da date vrijeme. Uživam u životu, ne žurim", rekao je Garet Sautgejt

1320 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Doskorašnji selektor Engleske Garet Sautgejt je poručio da se najmanje godinu neće vratiti trenerskom poslu.

Sautgejt je podnio ostavku u julu, dva dana poslije poraza Engleske u finalu Evropskog prvenstva od Španije (2:1).

Spekulisalo se da bi mogao da preuzme Mančester junajted, ali je on govoreći na sastanku Asocijacije evropskih klubova (ECA) u Atini odbacio mogućnost da se odmah vrati poslu.

"Neću raditi narednih godinu, to je sigurno. Moram da pružim sebi dovoljno vremena za dobre odluke. Kada napustite zaista važan posao morate svom tijelu i umu da date vrijeme. Uživam u životu, ne žurim", rekao je Sautgejt. Dodao je da ima mnogo različitih prilika.

"Pozvan sam da održim govor na Harvardu i ima mnogo uzbudljivih životnih iskustava. Imam 54 godine i želim da uživam i da budem vrlo motivisan za narednih 10 do 15 godina, a najvažnije je da imam dovoljno vremena da donesem dobre odluke", istakao je Sautgejt, koji je poručio da neće voditi nijednu drugu selekcije sem Engleske.

"Klubovi mogu da budu uspješni samo ako je sve usklađeno. Takođe, znam da možda pametniji ljudi sjede u upravama, a da su treneri nepotrebniji više nego što mislite kada ste tamo. Kao trener, mislite da ste najvažnija osoba. Sjedio sam u svakoj sali za sastanke u našoj zemlji osam godina i shvatio da sam samo mali dio u svemu tome", zaključio je Sautgejt.