Deponija Podgorica: Mujović podržao projekte preduzeća fokusirane na energetsku efikasnost i održivi razvoj

Ministar energetike je danas posjetio podgoričku Deponiju kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem i mogućnostima korišćenja njenog energetskog potencijala

2680 pregleda1 komentar(a)
Mujović u posjeti podgoričkoj Deponiji, Foto: Glavni grad Podgorica

Ministar energetike Saša Mujović dao je punu podršku projektima koje mu je predstavila podgorička Deponija, sa posebnim fokusom na one koji unapređuju energetsku efikasnost i održivi razvoj naglasivši važnost primjene modernih energetskih rješenja i zaštitu životne sredine, navodi se u saopštenju ovog gradskog preduzeća.

Mujović je danas posjetio podgoričku Deponiju kako bi se upoznao sa trenutnim stanjem i mogućnostima korišćenja njenog energetskog potencijala. Iz gradskog preduzeća su kazali da ova posjeta predstavlja važan korak u planiranju i razvijanju obnovljivih izvora energije i unapređenju energetske efikasnosti Crne Gore.

Ministar energetike se sastao sa predstavnicima gradskog preduzeća, predvođenim Izvršnim direktorom Aleksandrom Božovićem. Na sastanku predstavljeni su dosadašnji rezultati, kao i budući strateški planovi i projekti, navodi se u saopštenju.

"Tokom posjete, razgovarano je o mogućnostima korišćenja biogasa i drugih obnovljivih izvora energije koji bi se mogli iskoristiti za proizvodnju električne energije.

Posjeta Mujovića, koja je prva ove vrste kada su u pitanju gradska preduzeća, bila je prilika i za pronalaženje najboljeg modela koji može dugoročno doprinijeti boljem funkcionisanju tretiranju, preradi i zbrinavanju otpada u Glavnom gradu, pa i državi Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju podgoričke Deponije.