Fanovi Oasisa zakopali drogu u parku deset mjeseci prije koncerta

Fanovi su se pohvalili savjetnicima za zavisnost da su sakrili drogu u Hiton Parku u Mančesteru

1346 pregleda2 komentar(a)
Noel Galager iz grupe Oasis, Foto: Shutterstock

Fanovi slavnog britanskog rok benda Oasis navodno su zakopali drogu u parku deset mjeseci prije koncerata na kojem će se bend ponovno okupiti nakon dugogodišnje pauze, a za koje su karte rasprodate u roku od nekoliko sati.

Fanovi su se pohvalili savjetnicima za zavisnost da su sakrili drogu u Hiton Parku u Mančesteru.

Oasis će krenuti na turneju naredne godine, a koncerti u Kardifu, Vembliju, Edinburgu i Mančesteru najavljeni su za avgust. Najava turneje izazvala je dosta kritika, jer su fanovi na kraju platili više za karte nego što su očekivali. Sada je rehabilitacioni centar za drogu i alkohol Providence Project otkrio da su im njihovi klijenti kazali da su zakopali drogu uoči koncerta.

"Razgovarali smo sa članovima zajednice zavisnika koji su nam rekli da su već sakrili drogu u parku. Upozoravamo organizatore da budu na oprezu", navodi se u saopštenju.

Bezbjednost na koncertima će biti stroga, sa psima tragačima i pretragom torbi, izvještava britanski Sun.

Bend je takođe najavio koncerte u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Ove sedmice, bend je saopštio da neće koristiti dinamičko određivanje cijena u Sjevernoj Americi nakon što su britanski fanovi bili ogorčeni zbog naglog porasta cijena karata usljed velike potražnje.

"Bilo da je riječ o kontaminiranoj tableti ekstazija, srčanom udaru izazvanom kokainom ili psihozi izazvanoj kanabisom; realnost je da, iako upotreba droga djeluje relativno bezbjedno i društveno prihvatljivo, to je i dalje kao igranje ruskog ruleta sa životom", kazao je direktor centra za rehabilitaciju Pol Spanjar.