The Cure objavili novi singl sa nadolazećeg albuma

Kasnije ovog mjeseca najavljeno je da će još dvije numere sa izdanja - "And Nothing Is Forever" i "I Can Never Say Goodbye" izaći kao lajv singlovi

1110 pregleda0 komentar(a)
The Cure, Foto: Shutterstock

Kultna britanska rok grupa The Cure objavila je novu pjesmu "A Fragile Thing", drugi singl koji najavljuje predstojeći album "Songs of a Lost World".

Biće to prvi album grupe Cure nakon 16 godina pauze, a prethodno je najavljen pjesmom "Alone" koja je izašla krajem septembra. Album će producirati Pol Korket. Kasnije ovog mjeseca najavljeno je da će još dvije numere sa izdanja - "And Nothing Is Forever" i "I Can Never Say Goodbye" izaći kao lajv singlovi.

Engleski bend osnovan 1978. obilježio je osamdesete sa svojim gotik rok stilom. The Cure su objavili do sada 13 studijskih albuma i prodali ih u preko 30 miliona primjeraka širom svijeta.

Sa bogatom diskografijom zadržali su ogromnu bazu fanova, ukljujući i mlađu publiku.Na Spotify platformi imaju više od 17 miliona slušanja mjesečno, što je znatno više od većine bendova iz 1980-ih.

Nastavili su redovno da idu na turneje nakon posljednjeg albuma "4:13 Dream", održavajući koncerte koji često traju duže od tri sata.