Rusi u borbi za istoriju poluteške - Beterbijev želi četvrti pojas u vlasništvu Bivola

U Rijadu u subotu, 12. oktobra boksuju Artur Beterbijev, vlasnik WBC, WBO i IBF pojasa i Dmitrij Bivol, koji je prvak u WBA verziji

3248 pregleda1 komentar(a)
Beterbijev je zbog povrede pomjerio datum boja, Foto: REUTERS

Poluteška kategorija prvi će put u istoriji subotu oko ponoći dobiti apsolutnog vladara ere četiri pojasa. Zvanje će pripasti ruskom bokseru, pošto u Saudijskoj Arabiji 12. oktobra boksuju Artur Beterbijev, vlasnik WBC, WBO i IBF pojasa i Dmitrij Bivol, koji je prvak u WBA verziji.

Beterbijev i Bivol trebalo je da boksuju 1. mjuna, ali je vlasnik tri pojasa odustao zbog povrede, a termin je Bivol iskoristio da u 6.rundi nokautira Malika Zinada. Bio je to njegov prvi nokaut od 2018. godine, a u karijeri je slavio u sve 23 profi borbe, 12 puta nokautom.

I Beterbijev ima maksimalan skor, 20 od 20 borbi, ali sve je dobio nokautom.

Njih dvojica će naslov viteza plemenite vještine pokušati da zasluže u sada već kultnoj Kingdom areni u Rijadu, gdje su već održane borbe Tajsona Fjurija i Fransisa Nganua, tu je Aleksandar Usik postao vladar teške - pobjedom nad Fjurijem, a u njoj su boksovali Entoni Džošua, Dontej Vajlder ali i Bivol sa Zinadeom.