DPS: Zabrinuti smo zbog udvaranja Demokrata, ne želimo nikakvu koaliciju sa njima

"Želimo im da samo ovako nastave, jer svako ostrašćeno saopštenje, svaki histeričan nastup u parlamentu, svaki revanšistički potez, smanjuje ionako malecki rejting ove interesne grupe povezane foteljama"

5893 pregleda11 komentar(a)
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) kazala je da ih prijetnje Demokratske Crne Gore osim što ih "zasmijavaju", još više "zabrinjavaju".

"Jer posljednji put kada su zaprijetili PES-u, najavili da će im pokazati koliko su opasni samo da stigne IBAR, ušli su u politički brak sa njima. Vjerujemo da je takav odnos zaista kazna za svakog ko napravi koaliciju sa Demokratama, pa smo se uplašili da nam se ovako možda ne približavaju. Nećemo polemisati sa onim izlivima nervoze i panike kojima obiluje njihova reakcija na našu konstataciju da im je revanšizam jedina politička ideologija i da se bave proganjanjem profesionalaca u bezbjednosnom sektoru, a trenutno su se okomili na brigadnog generala Zorana Lazarevića", saopšteno je iz DPS-a.

Dodaju da se ministar odbrane Dragan Krapović "ponaša kao reinkarnacija staljinističkih progonitelja".

"Za koje se vezuje izreka 'pokazi mi čovjeka, a ja ću ti naći zločin'. Tako sada traga retroaktivno za 'zločinima' Lazarevića. Svakome je jasno da je ovo revanšistički pohod ministra sa krajnjim ciljem da postavi na mjesto načelnika Generalštaba osobu koja mu je politički potčinjena".

iz DPS-a navode da je srećna okolnost da Demokrate postaju "'non grata' (nepoželjni) ne samo u susjednim državama nego i u biračkom tijelu Crne Gore".

"Želimo im da samo ovako nastave, jer svako ostrašćeno saopštenje, svaki histeričan nastup u parlamentu, svaki revanšistički potez, smanjuje ionako malecki rejting ove interesne grupe povezane foteljama", zaključuje se u saopštenju DPS-a.