Netfliks želi da adaptira najpoznatiji roman Džejn Ostin

Knjiga prati inteligentnu, ali tvrdoglavu Elizabet Benet, koja kroz odnos sa gospodinom Darsijem, muškarcem kojeg isprva ne voli, ali u kojeg se kasnije zaljubljuje, uči da je ljubav jača od gordosti i predrasuda

6261 pregleda0 komentar(a)
Foto: Shutterstock

Serija zasnovana na romanu "Gordost i predrasude" Džejn Ostin, koja bi trebalo da se prikazuje na striming servisu Netfliks, u fazi je razvoja, a scenario piše autorka Doli Alderton, poznata po knjizi "Sve što znam o ljubavi".

Još nije izabran glumački sastav, niti je projekat dobio zeleno svjetlo od strane striming servisa. Netfliks već ima iskustvo sa djelima Ostin, jer su 2022. godine adaptirali "Uvjerenje" za film u kojem je glavnu ulogu igrala Dakota Džonson.

Najpoznatiji roman Džejn Ostin, "Gordost i predrasude" prati inteligentnu, ali tvrdoglavu Elizabet Benet, koja kroz odnos sa gospodinom Darsijem, muškarcem kojeg isprva ne voli, ali u kojeg se kasnije zaljubljuje, uči da je ljubav jača od gordosti i predrasuda. Knjiga, koja je prvi put objavljena 1813. godine, adaptirana je više puta, a najpoznatiji je filmu iz 2005. godine sa Kirom Najtli i Metjuom Mekfejdenom u glavnim ulogama.

Alderton je najpoznatija po svom bestseleru iz 2018. godine "Sve što znam o ljubavi", memoarima u kojima se osvrće na njeno iskustvo u dvadesetim godinama i koji su postali svojevrsna biblija za milenijalke i žene iz generacije Z. Knjiga je adaptirana u seriju od sedam epizoda, koju je Alderton radila za BBC One i Peacock 2022. godine.