Primorac u Splitu, Jadran čeka Valis, debi Budućnosti

Za vikend nastup crnogorskih ekipa u regionalnom takmičenju

2794 pregleda1 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić

Vaterpolisti Primorca i Jadrana Mtela za vikend nastavljaju takmičenje u regionalnoj Premijer ligi, a pažnju skreće nastup Budućnosti koja debituje u seniorskoj konkurenciji.

Kotorani su u prva dva kola upisali po pobjedu i poraz, a u subotu (19 sati) čeka ih gostovanje u Splitu - sastaju se sa Mornarom.

"Ovo je bitna utakmica za nas. Odigrali smo odlično u Atini protiv Olimpijakosa, gdje smo izvukli bod. Potrebno je da fizički izdržimo, jer smo se potrošili u evropskom meču. Biće ovo i dobar test za podizanje forme, pred nastavak Lige šampiona i duel sa Savonom", rekao je centar Primorca Nemanja Vico.

Novljani, s druge strane, dočekuju Valis iz Valjeva (18 časova), nakon što su u srijedu izgubili u Marseju u Ligi šampiona.

I izabranici Vladimira Gojkovića iza sebe imaju po trijumf i poraz u prva dva kola u Premijer ligi.

"Malo smo umorni nakon dvije teške utakmice u samo četiri-pet dana, ali vjerujem da će duel sa Valisom ići u smjeru koji želimo i da neće biti velike potrošnje", kazao je ljevoruki napadač Jadrana Uroš Vučurović.

A Budućnost startuje u A1 ligi - čekaju je dvije utakmice u Beogradu.

U subotu gostuju Vukovima, a u nedjelju Zemunu (oba susreta počinju u 19.45).

"Ovo je za nas novo takmičenje, novo iskustvo gdje će dobiti šansu naša djeca. Uz momke koji su došli sa strane probaćemo da izvučemo što povoljniji rezultat", poručio je trener Podgoričana Aleksandar Aleksić.

Kataro večeras (21.15) igra sa Vukovima, a u subotu protiv Zemuna, dok Budva (subota od 18) gostuje Zadru.