Prosinečki: Nije prijatno sa tri poraza, možda bi bila drugačija priča da je Krstović dodao Jovoviću; Nikić odličan

"Igrali smo sa odličnom reprezentacijom, koja je dominirala u pojedinim trenucima utakmice... Imali smo naše šanse, čak i dvije odlične, kod kojih smo mogli bolje da reagujemo, ali nismo ih iskoristili. Nemam šta da zamjerima momcima, ali ovo je treći poraz zaredom i nije prijatno"

3928 pregleda0 komentar(a)
Prosinečki i Montela pred meč u Samsunu, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Sedmi meč sa novim selektorom - peti poraz zaredom. Ponovo oslabljena Crna Gora i u Samsunu je pokazala periode dobre igre, ali i nakon tri kola Lige nacija naš nacionalni tim je duboku na dnu grupe.

Momci Roberta Prosinečkog poraženi su od Turske u gostima (1:0), a crnogorski selektor je svjestan da je situacija zbog poraza daleko od idealne.

"Igrali smo sa odličnom reprezentacijom, koja je dominirala u pojedinim trenucima utakmice... Imali smo naše šanse, čak i dvije odlične, kod kojih smo mogli bolje da reagujemo, ali nismo ih iskoristili. Nemam šta da zamjerima momcima, ali ovo je treći poraz zaredom i nije prijatno", rekao je Prosinečki na presu nakon utakmice.

"Sokoli" su se dobro branili skoro 70. minuta, imali su svoje šanse da šokiraju domaćina, ali prije svih Nikola Krstović nije imao svoje veče.

"Imali smo dobru šansu preko njega i ko zna u kom pravcu bi išao meč da je pogodio", dodao je Prosinečki.

Kod jedne prilike napadač Lećea bio je sebičan kada nije dodao Vladimiru Jovoviću, dok se kod druge nakon super pasa Stevana Jovetića spetljao.

"Da je dao loptu Jovoviću, koji je imao otvoren put ka golu, možda bi bila drugačija priča. Bilo je prilika za njega, ali ne bih se vraćao na to - jednostavno se dešava", naglasio je hrvatski stručnjak.

Listi povrijeđenih igrača nakon meča u Samsunu pridružio se tandem sa žutim kartonima - Milutin Osmajić i Miloš Brnović. A, meč sa Velsom je već za tri dana.

"Izgubili smo tri utakmice i to je teška situcija za nas, ali idemo u Kardif i to je posljednja šansa da napravimo nešto - nadamo se dobroj utakmici u Velsu".

Lijepa priča u porazu svakako je debitant Igor Nikić, koji je bio siguran između stativa, dok kod gola Irfana Kavečija nije mogao ništa.

"Pokazao se odlično, bio je siguran i hladnokrvan. Moramo da gledamo u budućnost, Milan Mijatović ima dosta godina...", zaključio je Prosinečki.