Lekić kažnjen sa 750 eura, nakon što je noć proveo na triježnjenju u policiji

On je sinoć pijan izazvao udes u Pljevljima i slupao službeni automobil "infiniti", zabranjeno mu da vozi tri mjeseca

56671 pregleda167 komentar(a)
Milan Lekić, Foto: Rudnik uglja Pljevlja
12.10.2024. 12:22h

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić, nakon što je noć proveo na triježnjenju u policiji, priveden je jutros rano u bjelopoljski Sud za prekršaje.

Lekića je sudija kaznio 750 eura zbog toga što je sinoć pijan izazvao udes u Pljevljima i slupao službeni automobil "infiniti".

Prva informacija je sinoć u policijskim izvještajima bila da je nakon alkotestiranja imao 1,15 promila, ali u konačnim spisima je navedeno da je vozio sa 1,22 promila alkohola u krvi kada je, vozeći službeni automobil u Ulici Volođina u 19.42 časova, imao udes.

Za ovaj saobraćajni prekršaj kazna je u rasponu od 500 do 1.500 eura.

U udesu je napravljena velika materijalna šteta na automobilu Rudnika.

"Zbog prekršaja iz čl.318. st.1. tač.14. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 1,22 g/kg, sudija Andrijana Bulagović je okrivljenom M.L. (65) iz Pljevalja izrekla novčanu kaznu u iznosu od 750 eura, tri kaznena boda i zaštitnu mjeru zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca", saopštio je Sud za prekršaje u Bijelom Polju.

Nakon sinoćnjeg incidenta ministar energetike Saša Mujović pozvao je Lekića da podnese ostavku ili da ga Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore razriješi funkcije.

Lekić je povratnik u sličnom saobraćajnom prekršaju - on je u maju ove godine imao gotovo istu količinu alkohola u krvi kada ga je zaustavila policija u Pljevljima dok je vozio službenu "škodu".

Tada je imao 1,19 promila, ali je izbjegao da noći u policiji jer se požalio na zdravstvene tegobe zbog čega je odveden u medicinsku ustanovu.

Ljekar je nakon pregleda napisao da “pacijent nije za zadržavanje u službenim prostorijama policije”.

Na osnovu tog mišljenja policija ga je pustila bez zakonskog zadržavanja.