Đurašković: Skandalozno provociranje građana Cetinja, MUP i UP da i procesuiraju aktere

"Čemu služe pripadnici policije koji borave ispred Cetinjskog manastira? Ko će biti odgovoran ako dođe do incidenta, jer akteri ovih provokacija to priželjkuju i svjesno izazivaju", istakao je Đurašković

23217 pregleda83 komentar(a)
Jedna od fotografija koju je objavio Đurašković, Foto: www.facebook.com/nikola.djuraskovic.ct

Skandalozno i smišljeno provociranje građana Cetinja, saopštio je na svom Fejsbuk profilu gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i objavio fotografije ljudi koji su se ispred Cetinjskog manastira fotografisali sa zastavom na kojoj je pisalo "Srpska kraljevska vojska otadžbina".

"Čemu služe pripadnici policije koji borave ispred Cetinjskog manastira? Ko će biti odgovoran ako dođe do incidenta, jer akteri ovih provokacija to priželjkuju i svjesno izazivaju", istakao je Đurašković.

On je dodao da poziva "Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije (UP) da hitno reaguju, istraže ovaj događaj i procesuiraju aktere, jer posljedice budućih, sličnih, provokacija mogu biti veoma opasne".

"Onako kako decenijama štitite one koji gaze sve crnogorske, zaštitite i građane Cetinja, ne fizički jer se umijemo braniti, nego od brutalnih nasrtaja i provokacija ovog tipa na naše ime, naciju i kulturu. Cetinjani i Crnogorci čuvaju mir i poštuju prava svih, pa i onih koji ih nama više od sto godina uskraćuju ali sve ima svoj prag tolerancije", napisao je Đurašković na Fejsbuku.