"Petrovačka lignjada": Bogat muzički i degustacioni program - lignje, ruštule, vino, pivo

PR manifestacije, Ksenija Šoljaga kazala je za "Vijesti" da je manifestacija napravljena s ciljem da produže postsezonu

3720 pregleda1 komentar(a)
Sa lignjade, Foto: Svetlana Mandić

Miris lignji, muzika, barke i takmičari u "lovu" na lignje, dugi redovi onih koji žele da degustiraju lignje i ruštule i sve to "zaliju" vinom i pivom, bio bi najkraći opis druge "Petrovačke lignjade" koju organizuje Savjet Mjesne zajednice Petrovac, Opština Budva i lokalna Turistička organizacija.

Manifestacija je počela u 16 časova isplovljavanjem barki i brodića iz marine i takmičenjem u lovu na lignje u tri kategorije, modernoj, tradicionalnoj i sa obale.

FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić
FOTO: Svetlana Mandić

"Imamo oko 40 takmičara, a pripremili smo i bogat muzički program. Prvo su nastupili Gradski hor i Gradska muzika iz Budve, dok će u večernjem dijelu programa nastupiti 'Akademia' bend iz Bara i 'Budva All Stars'. Bogat muzički, ali i bogat degustacioni program - tu su lignje, ruštule, vino, pivo. Gužva je velika i ovo je za oktobar zaista izvanredan broj posjetilaca", kazala je za "Vijesti" PR-a manifestacije , Ksenija Šoljaga.

Kako je istakla, manifestacija je napravljena s ciljem da produže postsezonu i prošla i ova godina su im pokazatelj da su na dobrom putu da to uspiju.

"I vrijeme nam ide na ruku. Trudićemo se da svake godine bude noviteta i da manifestacija iz godine u godinu bude bolje", obećala je Šoljaga u ime organizatora.

U večernjim satima je u planu mjerenje ulova i proglašenje pobjednika.