Dvije osobe poginule, a više od 20 ranjenih u ruskim napadima u Ukrajini

Rusija je tokom noći lansirala 68 bespilotnih letjelica i četiri rakete na teritoriju Ukrajine, podaci su ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Dodaje se da su njihove odbrambene jedinice uništile 31 rusku bespilotnu letjelicu

3372 pregleda1 komentar(a)
Ukrajinski vojnik iz anti-dron jedinice u Odesi, Foto: REUTERS

Najmanje dvije osobe su ubijene, a 22 su ranjene u ruskim napadima u Ukrajini u posljednja 24 sata, saopštile su ukrajinske vlasti 13. oktobra.

Dvije osobe poginule su u naseljima Kurahivka i Ulakla u istočnoj region Donjecka, koja su bila izložena intenzivnom granatiranju.

Jedanaest osoba povrijeđeno je u tom napadu, potvrdio je regionalni guverner Vadim Filaškin.

Ruske snage su, takođe, napale regione Harkov, Herson i Zaporožje, ranivši najmanje 11 osoba i oštetivši stambene zgrade i infrastrukturu, naveli su ukrajinski zvaničnici.

U Hersonu je ruska vojska "gađala objekat infrastrukture i mobilni toranj", kao i "naseljene stambene četvrti", izvjestio je regionalni guverner Oleksandr Prokudin na Telegramu.

"Oštećena je stambena zgrada i tri privatne kuće", dodao je Prokudin.

Rusija je tokom noći lansirala 68 bespilotnih letjelica i četiri rakete na teritoriju Ukrajine, podaci su ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Dodaje se da su njihove odbrambene jedinice uništile 31 rusku bespilotnu letjelicu.

Dvije balističke rakete Iskander-M pogodile su regione Poltava i Odesa, a dvije vazduhoplovne rakete Kh-59 gađale su regine Černiv i Sumi, dodaje se.

Za sada nema informacija o žrtvama u tim vazdušnim napadima.

Rusija je u nedjelju objavila da je njena protivvazdušna odbrana tokom noći oborila 13 ukrajinskih dronova iznad tri regiona koji se graniče sa Ukrajinom.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je po šest dronova oboreno iznad Belgorodske i Kurske regije.

"Jedna bespilotna letjelica je uništena iznad Brjanska", objavilo je rusko Ministarstvo na Telegramu. Ove tvrdnje nije bilo moguće nezavisno potvrditi.