DPS: Ne dozvoliti da se Budvom upravlja iz zatvora, grad zaslužuje novu šansu

Budva ne smije više biti žrtva međupartijskih sukoba, poručuju iz opštinskog odbora DPS-a

7119 pregleda25 komentar(a)
Foto: DPS

Budva ne smije dozvoliti da se njom upravlja iz zatvora i iznad svega joj je potrebna stabilna vlast, saopštio je odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u tom gradu.

Kako su kazali, juče je u Budvi održana konstitutivna sjednica novog Opštinskog odbora DPS-a, na kojoj je izabran i novi Izvršni odbor od 13 članova, čime su "završili proces unutarpartijskih reformi i u punom sastavu" započinju političku kampanju za lokalne izbore.

"Posebno smo ponosni što većinu u ovom partijskim organu, koji ima za zadatak da upravlja lokalnim odborom DPS-a Budva u naredne četiri godine, pored već iskusnih članova, čine nova lica i veliki broj naših mladih članova koji su prepoznali da je Budvi potrebna promjena".

Iz DPS-a kažu da im je cilj stvoriti uslove koji će omogućiti razvoj lokalne zajednice na svim nivoima, koji je, kako su rekli, zaustavljen proteklih osam godina, "a o čemu najbolje svjedoče naši sugrađani".

Poručuju da Budva ne smije više biti žrtva međupartijskih sukoba koji su, zahvaljući dosadašnjim konstituentima vlasti, "stavili pod ključ kompletnu gradsku administraciju".

Budva ne smije dozvoliti da se njom upravlja iz zatvora, ne smije više dozvoliti nijednu prinudnu upravu, ne smije dozvoliti nekonstituisan lokalni parlament, čime je praktično blokirano donošenje najvažnijih odluka za funkcionisanje grada, ističu iz tamošnjeg DPS-a.

"Budvi je iznad svega potrebna stabilna vlast, iskusni profesionalci, mladi koji čekaju priliku da primjene novostečana znanja i svi ljudi dobrih namjera koji žele da se uhvate u koštac sa promjenama koje su nužne. Potrebna nam je funkcionalna adminstracija, unaprjeđenje turističke ponude, podsticaj turističkoj privredi, podsticaji za građane, uređenje grada, čistoća na najvišem nivou, sve ono što Budvu treba da čini pristojnim mjestom za život i rad u skladu sa novim vremenima i trendovima. Ovo će biti polazne tačke na kojima će se bazirati naša predstojeća kompanja. Budva zaslužuje novu šansu", piše u saopštenju.