Stanić: Mujović ne smije napraviti potez prema Lekiću i to dobro znaju obojica

Ministar energetike nije u stanju da smijeni "pijane rukovodioce koji, uz uništavanje službenih vozila i imidža firme, ostvaruju i milionske minuse", kaže funkcioner Evropskog saveza

7615 pregleda27 komentar(a)
Foto: Evropski savez

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) i funkcioner Evropskog saveza Mirko Stanić kazao je da ministar energetike Saša Mujović "ne smije napraviti potez" prema predsjedniku Odbora direktora Rudnika Pljevlja Milanu Lekiću i da to dobro znaju obojica.

Lekić je prije dva dana, vozeći pod dejstvom alkohola, slupao službeni automobil, a Mujović ga je tada pozvao da podnese ostavku. Lekića je bjelopoljski Sud za prekršaje kaznio sa 750 eura, nakon što je noć proveo na triježnjenju u policiji i zabranjeno mu je da vozi tri mjeseca.

"Tačno su dva dana od kad je ministar energetike Saša Mujović 'zamolio' predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Mija Lekića da zbog saobraćajne nezgode u pijanom stanju podnese ostavku. Ono što najbolje opisuje uticaj Mujovića je činjenica da je danas tačno 63 dana od kad je najavio da će smijeniti Odbor direktora Solar AD i da se ništa nije desilo. Sjetiće se svi 'ozbiljnih' saopštenja, dignutih obrva, namrčenog čela ministra Mujovića koji se u energetskom sektoru pita taman koliko i Mijo Lekić sa volanom poslije slave. A nije ni Lekiću prvi put, niti je rukovodstvo CEDIS-a odgovaralo za katastrofalne rezultate, niti Solar ni bilo ko drugi", saopštio je Stanić.

Kaže da je Mujović od Željezare napravio najskuplji kontejner u Evropi, plaćen 20 miliona eura, "da bi u njemu DF rukovodstvo opštine odlagalo smeće".

"Reklo bi se da nije Mijo kriv, ni CEDIS, ni Solar, ni Željezara AD - kriv je isključivo Saša Mujović. Koji nije u stanju da smijeni pijane rukovodioce koji, uz uništavanje službenih vozila i imidža firme, ostvaruju i milionske minuse, a RUPV je već ove godine napravo skoro četiri miliona. Naravno jasno je da je najveći krivac za katastofalno stanje u ovoj oblasti nesposobni ministar Mujović koji pokazuje izuzetan nivo nervoze i netrpeljivosti u javnoj komunikaciji dok ćuti kao riba kad su očekivani potezi prema rukovodstvu energetskih sektora koji dolazi iz redova koalicionih partnera. Tako se i dešava kad od nestranačkog ministra i profesora postanete partijski vojnik koji mora bespogovorno slušati paf-paf šefa Spajića", dodaje Stanić.

Zato će, kako je kazao, biti zanimljivo vidjeti do kada će Mujović "pristati na ovu vrstu javnog poniženja u kojem svakih 20 dana 'zaprijeti' i 'zamoli' nekoga i od toga ne bude ništa, kao što ne smije napraviti potez prema Lekiću i to dobro znaju obojica".

"U svakom slučaju, stanje u kojem oni koji su dolazili taksijem prvi dan na posao, prodavali službene Majbahe i Mercedese danas pokazuju neviđeni stepen bahatosti najbolje opisuje činjenica da je broj službenih vozila od 'oslobođenja' 30. avgusta 2020. do danas veći za 1.500, a da se ona koriste za sve - od noćnih izlazaka, preko pijanki na slavama do transporta dušeka šefa kluba poslanika PES-a. Što bi tek činjeni da nijesu obećali da će se odreći ove privilegije kad dođu na vlast", pitao je Stanić.