Vicešampion Evrope bez milosti: Budućnost na minus 11 protiv Ludvigsburga, drmao se i negativni rekord rekord Morače

Sedam dana nakon senzacionalnog remija protiv šampiona Starog kontinenta, rukometašice Budućnost odigrale slab meč sa prošlogodišnjim finalistom Lige šampiona (36:25)

14836 pregleda30 komentar(a)
Finalista Lige šampiona je zaustavio Tanju Ivanović i drugarice, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Veliki bod protiv šampiona Evrope mogao je da bude nagrađen na pravi način protiv viceprvaka, bila je to prilika i da se pobjegne sa dna tabele, ali rukometašice Budućnost ovog puta bile su daleko od prave igre iz meča sa Đerom.

Daleko od bilo kakve priče o čudima...

Peto kolo Lige šampiona, četvrti poraz, crnogorski prvak nije imao ni najmanju šansu protiv Ludvigsburga - 36:25, za jedan težih poraza u "Morači".

Najubedljiviji i dalje ostaje iz 1998. kada je Valensija u našoj najvećoj dvorani slavila sa 40:26, ali se i on ovog puta "drmao" u jednom trenutku.

S druge strane, klub koji se prošle sezone zvao Bitighajm, na krilima odlične Ksenije Smits, počeo je da se vraća pobjedama u eliti i podsjetio je zašto je prije pet mjeseci u Budimpešti igrao veliko finale za evropsku krunu.

Poluvrijeme koje je moglo da bude i bolje

Budućnost je na odmor otišla sa minus tri (17:14), pa iako je bilo ishitrenih poteza i grešaka, osjećaj je da je zasluživala manji zaostatak...

Posebno jer nisu iskorišćenje odbrane sjajne Armel Atingre, a i Jelena Vukčević, koja praktično nikad ne promašuje sedmerce, tokom prvih 30 minuta dva puta nije bila uspješna sa penal linije.

Ovog puta nije bila potpuno mirna sa sedam metara, ali je Vukčevićeva, zajedno sa Jelenom Radivojević, učinila da "plavo-bijele" odlično otvore meč, povedu 5:3... Ipak, Mareike Tomajer je najprije gošće dovela do dva gola prednosti (9:7), a potom i do tri (13:10).

Jelena Vukčević na meču sa Ludvigsburgomfoto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nije se Budućnost tada predavala, Vukčevićeva je pogađala i sa krila (u prvom dijelu postigla šest golova), a golom mlade Nine Ramusović, u koju je Bojana Popović imala povjerenje da neće pogriješiti sa sedam metara, zaprijetila je na 15:13.

Ispostaviće se i posljednju put.

Odbrana crnogorskog velikana nije bila na novou, pa je veoma brzo njemački tim imao u plus četiri (17:13).

I potop u nastavku

Slično kao u prvom poluvremenu Tomajer je početkom drugog poluvremena dovela Ludvigsburg do nove najveće prednosti (21:15), ali ovog puta reakcije djevojaka u plavo-bijelom nije bilo...

Prednost rivala konstantno je rasla, nakon 48 minuta bilo je 28:18, imao je Ludvigsburg i plus 13 (33:20), negativan rekord je kao nikad bio blizu, pa ako ništa više Budućnost je do kraja uspjela da izbjegne najubljeljiviji poraz u u istoriji u svojoj dvorani...

Naredni meč Budućnost igra u subotu u gostima kod Vajpersa.

BUDUĆNOST - LUDVIGSBURG 25:36 (14:17)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 400. Sudije: Backović i Palacković (Slovenija). Sedmerci: Budućnost 9 (7), Ludvigsbirg 6 (6). Isključenja: Budućnost osam, Ludvigsburg četiri minuta.

Budućnost: Atingre 11 odbrana, Hauge dvije odbrane, Marsenić, Danijelson, Vukčević 8 (3), Godeč 3, Popović, Marković 1, Ivanović 1, Radević, Bulatović 2, Tomova, Ramusović 4 (4), Radivojević 3, Kadović, Pavićević 3.

Ludvigsburg: Bundsen (10 odbrana), Rot, Tomajer 7 (6), Gasama Sisoko 4, Del, Leuhter 4, Johansen 1, Hvenfelt 1, Smits 6, Berend 3, Nestaker 2, Karlson 3, Faluvegi 2, Mala 2.