Drugi poraz Reala u Endesa ligi, treći u sezoni, Hezonja kritikovao Matea

Endesa liga 3. kolo: Bilbao - Real Madrid 83:79

5068 pregleda0 komentar(a)
Mario Hezonja, Foto: Euroleague.net

Za košarkaše Real Madrida sezona je počela potpuno neočekivano - u Evroligi su nakon dva kola na polovičnom učinku (1-1), dok su danas u Endesa ligi, u trećem kolu, pretrpjeli drugi poraz.

Bolji od ekipe Ćusa Matea danas je bio Bilbao, koji je slavio 83:79.

Tri kola - dva poraza u Endesa ligi. Učinak, koji niko u Madridu nije očekivao, naročito ako se u obzir uzme prethodna sezona u kojoj je Real drugi poraz u domaćem šampionatu pretrpio tek u 18. kolu. Ove sezone je na startu senzacionalno poražen u gostima od Lejma Korunje, potom je u prethodnom kolu, nakon velike borbe savladao Saragosu, da bi danas doživio novi poraz, u Baskiji.

Bilbao je danas krajem prve četvrtine preuzeo vođstvo i do kraja meča ga nije ispuštao, pa je upisao drugu pobjedu ove sezone.

A nakon utakmice košarkaš Reala, Mario Hezonja javno je kritikovao trenera, Ćusa Matea. Hrvatski reprezentativac je istakao da Mateo previše rotira, pa ekipa ne može da pronađe ritam.

"Dobro smo počeli utakmicu, ali je onda trener krenuo sa izmjenama. Ne možemo da uđemo u ritam sa novim igračima. Moraćemo mnogo da se potrudimo, ako želimo da uradimo nešto ove sezone", rekao je Hezonja nakon današnjeg poraza, a prenosi "Marka".

Kod Reala je danas najefikasniji bio Dek sa 23 poena. Hezonja je ubacio 18, a Kampaco 16.

U pobjedničkom timu su se istakli Kulamae sa 18 i De Rider sa 11 poena.

Standings provided by Sofascore