Engleska savladala Finsku, Austrija ubjedljiva protiv Norveške, Grčka nastavila sa dobrim partijama

Finska - Engleska 1:3, Austrija - Norveška 5:1, Grčka - Republika Irska 2:0

5535 pregleda0 komentar(a)
Detalj sa utakmice Finske i Engleske, Foto: Reuters
13.10.2024. 23:04h

Fudbaleri Engleske oporavili su se od iznenađujućeg poraza od Grčke (2:1) i večeras u četvrtom kolu Lige nacija savladali Finsku u Helsinkiju 3:1.

Albion je večeras stigao do treće pobjede, dok je Finska i dalje bez trijumfa u grupi B 2 Lige nacija.

Finalista Evropskog prvenstva je poveo u 18. minutu, kada je Griliš, nakon lijepe timske akcije i asistencije Gomesa, zatresao mrežu.

Do kraja prvog poluvremena je domaćin preko Jensena mogao do izjednačenja, a početkom drugog dijela je zaprijetio i Keskinen.

U 74. minutu je viđen najljepši gol na utakmici - Trent Aleksander-Arnold je sa oko 25 metara maestralno izveo slobodan udarac i savladao Hradeckog.

Sve dileme oko pobjednika su riješene u 84. minutu, kada je precizan bio Rajs, da bi konačan rezultat postavio Hoskonen u 88. minutu.

U istoj grupi Grčka je savladala Republiku Irsku 2:0 i zabilježila četvrtu pobjedu u isto toliko mečeva.

Grci su od početka bili bolji, ređale su se šanse pred golom Republike Irske, a mreža se zatresla tek u 48. minutu, kada je Bakasetas savladao Kelehera.

Konačan rezultat je u sudijskoj nadoknadi postavio Mantalos.

Ubjedljivu pobjedu je ostvarila Austrija, koja je u okviru grupe B3 u Lincu savladala Norvešku 5:1.

Domaćin je poveo već u 8. minutu preko Arnautovića, ali je do odlaska na odmor Norveška izjednačila, a strijelac je bio Serlot.

U nastavku je na terenu postojala samo jedna ekipa - prvo je Arnautović postigao još jedan gol, a onda su se u listu strijelaca upisali Linhat, Poš i Gregorič.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore