Dubljevićeva Saragosa slavila u još jednoj drami, heroj Bel-Hejns

Saragosa nakon produžetka savladala Huventud 96:95

4174 pregleda0 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Liga Endesa

Košarkaši Saragose upisali su i drugu pobjedu u Endesa ligi - tim za koji nastupa crnogorski reprezentativac, Bojan Dubljević, večeras je na domaćem terenu, nakon produžetka, savladao Huventud 96:95 (85:85 u regularnom dijelu).

Oba trijumfa u domaćem šampionatu Saragosa je ostvarila nakon produžetka (u prvom kolu pobijedila Ljeidu), a poraz je pretrpjela u prethodnom kolu, od Real Madrida.

Saragosa je u drugoj četvrtini napravila seriju 7:0 i povela 34:27, da bi u finišu prvog dijela nakon pet vezanih poena imala plus 13 - 44:31.

Maksimalnih 14 poena prednosti Saragosa je imala na sedam minuta i 42 sekunde do kraja treće četvrtine kada je za tri poena bio precizan bivši igrač Budućnost Volija - Tre Bel-Hejns. Tada je Huventud krenuo u povratak, do kraja treće četvrtine prišao na minus četiri (63:59), a u četvrtoj poveo (71:69).

Na 55 sekundi do kraja meča Ante Tomić je bio precizan za dva poena i Huventud je poveo 85:78. Ali, tada je krenula serija domaćina - prvo je Bel-Hejns vezao četiri poena, a onda je Sulejmanović pogodio trojku i odveo u meč u produžetak.

I u dodatnih pet minuta je bilo interesantno, a heroj je postao Bel-Hejns, koji je na sedam sekundi do kraja produžetka postigao koš za pobjedu.

Nakon toga je Huventud imao napad za pobjedu, ali je Tomić bio neprecizan.

Crnogorski reprezentativac, Bojan Dubljević je meč završio sa 13 poena i po tri skoka i asistencije. Bel-Hejns je ubacio 27, a Sulejmanović 23 poena.

Kod Huventuda je najefikasniji bio Robertson sa 24 poena.

Standings provided by Sofascore