Zogović: Kad bi imali 41 poslanika povukli bi priznanje Kosova; Đeljošaj: DF ulaskom u Vladu priznao Kosovo

Ministar ekonomskog razvoja i lider Albanske alternative (AA), Nik Đeljošaj je rekao da "ako DF ne priznaje Kosovo, mogu da izađu iz Vlade..."

16228 pregleda84 komentar(a)
Zogović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Kad bi moja politička partija imala toliku političku snagu da ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore i kad bi ona formirala izvršnu vlast, istog momenta bi poništila odluku o priznanju države Kosovo, saopštio je Milun Zogović, potpredsjednik Vlade Crne Gore za infrastrukturu i regionalni razvoj i član Demokratske narodne partije (DNP).

Zogović je to rekao sinoć u emisiji Nedjelja u retrovizoru na Televiziji Vijesti.

Ministar ekonomskog razvoja i lider Albanske alternative (AA), Nik Đeljošaj je poručio da je Demokratski front (DF) ulaskom u Vladu priznao Kosovo.

DNP je bila članica nekadašnjeg DF, a sada je dio koalicije Za budućnost Crne Gore.

"Mogu u sebi da osjećaju šta god požele, da lažu sebe i svoje birače, ali DF je ulaskom u Vladu Crne Gore priznao Kosovo kao nezavisnu državu, kao što je priznaje i vlada i država Crna Gora. Izjave, koje baš ništa ne znače ni de jure ni de fakto i opravdanja (laži) biračima su dio folklora DF-a, a odluka države Crne Gore u vezi statusa Kosova je nepovratna", istakao je Đeljošaj u saopštenju koje je dostavila AA.

Đeljošajfoto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

On je dodao da "ako DF ne priznaje Kosovo, mogu da izađu iz Vlade, jer Vlada Crne Gore priznaje nezavisno Kosovo, a dok sjede u Vladi Crne Gore i de jure i de fakto i oni priznaju nezavisnost Kosova".

"Da li DF nesto deklerativno podržava ili ne je apsolutno nebitno, jer o ovim stvarima apsolutno ništa ne odlučujete i nemate nikakav uticaj", poručio Đeljošaj.