Kraljević Ćalasan rukovoditeljka sektora za edukaciju

Mia je prepoznata u Evropskoj esport zajednici i zahvaljujući svom bogatom iskustvu i edukativnim kvalifikacijama. Posjeduje licence NASEF-a i diplomu iz ITTI sportske akademije iz Barselone, čime je dodatno osnažila svoju ulogu u obrazovanju o esportu i gejmingu

3234 pregleda0 komentar(a)
Upravni odbor Evropske esport federacije, Foto: Privatna arhiva

Mia Kraljević Ćalasan, predstavnica Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG), prisustvovala je sastanku upravnog odbora Evropske esport federacije (EEF) u Varšavi kao član borda te organizacije, gdje je imenovana za rukovoditeljku sektora za edukaciju i EU fondove.

Na ovom sastanku, pod predsjedavanjem Andrzeja Kraśnickog, izabrano je novo rukovodstvo. Chester King iz Velike Britanije i Karol Cagan iz Slovačke dobili su podršku upravnog odbora za ključne pozicije, dok su Mia, Boban Totovski iz Sjeverne Makedonije koji će se baviti članstvom, i Karol Cagan zadužen za organizaciju turnira, dobili specifične zadatke.

Mia je prepoznata u Evropskoj esport zajednici i zahvaljujući svom bogatom iskustvu i edukativnim kvalifikacijama. Posjeduje licence NASEF-a i diplomu iz ITTI sportske akademije iz Barselone, čime je dodatno osnažila svoju ulogu u obrazovanju o esportu i gejmingu.

Kao jedan od osnivača NVO-a 4Future, Mia se posvetila unapređenju edukacije o esportu u Crnoj Gori i Adria regionu, stvarajući mrežu esport zajednice.

Crna Gora, kroz SESCG, sve više se pozicionira kao centar esporta i gejminga u Evropi. Mia se svojim angažmanom u EEF-u zalaže za dalji razvoj esporta u Crnoj Gori, koja je već učestvovala na Evropskim olimpijskim igrama u Poljskoj sa esport takmičenjima u eFootball i Rocket League, dok je na Azijskim igrama bilo uključeno osam esport naslova. Podrška Crnogorskog olimpijskog komiteta bila je konstantna, što doprinosi daljem jačanju pozicije Crne Gore na Evropskoj esport sceni.