Policija provjerava da li kamioni prolaze putem od Kolašina do tunela Klisura

Kolašinska lokalna uprava nedavno je postavila horizontalnu i vertiklalnu signalizaciju na kraćoj dionici od grada ka tunelu, a najavljeno je da će put naredne godine biti rekonstruisan

18167 pregleda18 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović

Na putu od Kolašina do tunela Klisura, u selu Mušovića Rijeka, u toku je pojačana kontrola saobraćaja, a na terenu, sa kolegama, je i načelnik Odjeljenja bezbjednosti (OB) Zoran Braunović. Tom neuslovnom saobraćajnicom, koja je veza autu puta sa regionalnim putem Berane -Kolašin, kako su više puta saopštili mještani okolnih naselja, prolaze i kamioni, iako je teretni saobraćaj zabranjen kroz tunel Klisura.

Minule sedmice, više puta, pucale su cijevi kolašinskog vodovoda, koje su u trupu puta, a mještani tvrde da je sve uzrokovano frekventnim teretnim saobraćajem.

Čime je rezultirala današnja kontrola saobraćaja nije bilo moguće saznati u kolašinskoj policiji, pa nije poznat ni broj vozača kamiona, koji su, eventualno, kažnjeni zbog kršenja propisa.

FOTO: Dragana Šćepanović
FOTO: Dragana Šćepanović
FOTO: Dragana Šćepanović
FOTO: Dragana Šćepanović
FOTO: Dragana Šćepanović

Kolašinska lokalna uprava nedavno je postavila horizontalnu i vertiklalnu signalizaciju na kraćoj dionici od grada ka tunelu, a najavljeno je da će put naredne godine biti rekonstruisan. Postavljanje signalizacije bilo je dio obećanja mještanima, koji su u znak protesta, sredinom avgusta, blokirali saobraćaj.

Put od Kolašina do Jezerine, odnosno, tunela Klisura ima više vlasnika, a samo nekoliko kilometara od grada do restorana Savradak su opštinsko vlasništvo. Neriješeni imovinski odnosi, to jest, činjenica da je ostatak saobraćajnce u vlasništvu Ski centra Bjelasica u stečaju, naovodno, do sada, ometali su rekonstrukciju.