Advokat: Protiv Elvira Zvrka se ne vodi bilo kakav postupak pred ODT; TV Vijesti: Postupak pokrenut protiv njegovog oca

Televizija Vijesti se oslonila na dokumenta koja je NVO Euromost dostavila Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a to su posjedovni list Uprave za nekretnine, gdje je navedena primjedba da je Elvir Zvrko vlasnik objekta bez građevinske i upotrebne dozvole u bjelopoljskom selu Bistrica

3939 pregleda2 komentar(a)
Elvir Zvrko, Foto: DPS

Advokat predsjednika bjelopoljskog DPS-a i odbornika u tamošnjem parlamentu, Elvira Zvrka, Amer Šukurica, demantovao je navode koji su objavljeni u Vijestima u pola 7 na Televiziji Vijesti prije dva dana - da je protiv Zvrka Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju podiglo optužni predlog zbog nelegalne gradnje pored rijeke Bistrice.

Šukurica je u reagovanju naveo da se protiv Zvrka ne vodi bilo kakav postupak pred Osnovnim tužilaštvom u Bijelom Polju niti je ono podnijelo optužni predlog protiv Zvrka Osnovnom sudu u Bijelom Polju.

Dodaje i da je razlog reagovanja isključivo zaštita integriteta i digniteta profesora doktora Elvira Zvrka od senzacionalističkih, neprovjerenih i tendencioznih informacija od strane pojedinih nevladinih organizacija, a koje se lako mogu provjeriti kod nadležnih organa.

Među šest osoba protiv kojih je bjelopoljsko Osnovno tužilaštvo podiglo optužni predlog zbog nelegalne gradnje kod rijeke Bistrice je i Zito Zvrko - otac Elvira Zvrka.

foto: Televizija Vijesti

To je Televiziji Vijesti nezvanično potvrđeno iz više izvora.

foto: TV Vijesti

U prilogu u Vijestima u pola sedam prije dva dana, gdje je objavljeno da je optužni predlog podnijet protiv Elvira Zvrka, u Televiziji Vijesti su se oslonili na dokumenta koja je NVO Euromost dostavila Osnovnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a to su posjedovni list Uprave za nekretnine, gdje je navedena primjedba da je Elvir Zvrko vlasnik objekta bez građevinske i upotrebne dozvole u bjelopoljskom selu Bistrica. Među dokumentima je i inspekcijski nalaz Sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje kao i peticija za izgradnju obaloutvrde upućena Opštini Bijelo Polje na kojoj se, uz ime i prezime Elvira Zvrka, navodi i njegov matični broj.

foto: TV Vijesti

Takođe, u razgovoru sa novinarkom Televizije Vijesti Alisom Hajdarpašić, prije objavljivanja priloga, na tri postavljenja pitanja o postupku zbog nelegalne gradnje, Elvir Zvrko nije demantovao tu informaciju, nego je na osnovu takvih pitanja dostavio zvaničan pisani odgovor Televiziji Vijesti.

FOTO: TV Vijesti
FOTO: TV Vijesti
FOTO: TV Vijesti
FOTO: TV Vijesti

Iz NVO Euromost su saopštili da im je nelogično to što se protiv Zita Zvrka vodi krivični postupak, iako su krivičnu prijavu podnijeli protiv njegovog sina Elvira Zvrka i s tim u vezi dostavili dokumentaciju.

Po podacima koje im je saopštila postupajuća tužiteljka Danijela Đuković, u ovom predmetu sa dva osumnjičena je zaključen sporazum o priznanju krivice, dok je protiv ostala četiri podnijet optužni predlog.