Jovetić: Zaslužili smo više nego što tabela oslikava, pojedini mlađi igrači pokazali da može da se računa na njih

Kapiten i u Kardifu pokazao koliko Crna Gora i dalje zavisi od njega

5870 pregleda0 komentar(a)
Jovetić tokom meča u Velsu, Foto: Reuters

Sve je drugačije kada je na terenu kapiten - nakon 45 minuta "sokola" za zaborav u Kardifu, Stevan Jovetić je u nastavku uspio da pokrene Crne Goru.

Bilo je šansi, tresla se i prečka, ali je Vels još jednom slavio - 1:0.

Pored Crne Gore tako i nakon četiri kola stoji nula u B Ligi nacija.

"Ne treba da gledamo tabelu dok se ne završe i posljednje utakmice u novembru... Treba da gledamo sebe, mislim da smo zaslužili više nego što tabela to oslikava. Idemo dalje, treba da naučimo iz naših grešaka i da se spremimo za naredne dvije utakmice", rekao je Jovetić.

Objasnio je i zbog čega nije počeo meč na "Kardif sitiju".

"Dobio sam udarac prije tri dana u Turskoj, pa iako se osjećam odlično još nisam fizički dovoljno spreman da odigram dva meča u tri dana - uz sva putovanja koja smo imali. Zbog toga smo odlučili sa selektorom da je bolje da uđem u drugom poluvremenu".

Kapiten je još jednom pokazao kakav je primjer mladim igračima.

"Trudim se uvijek da im pomognem - savjetima, pričom i trčanjem kad sam na terenu, a ubijeđen sam da i oni daju sve od sebe. Tu sam skoro 20 godina i sigurno mi je lakše, a njima svakako treba i vremena, dok su pojedini pokazali da može i da se računa na njih... Samo treba da igraju opušteno i bez straha - mora se griješiti, ovo je fudbal".

Ostale su još dvije utakmice do kraja protiv Islanda i Turske u Podgorici - šanse za opstanak u B Ligi nacija još nisu izgubljene.

"Kada igramo kući, a nadam se da će biti i pun stadion, totalno je drugačija priča i da tu možemo da igramo sa svakim, ali prije svega nadam se da ćemo u novembru konačno i svi biti na okupu i da sa što više bodova zatvorimo ovo takmičenje", zaključio je Jovetić.